03. 04. 2023

|

Žiga Pavlin je nova okrepitev HK SŽ Olimpija

Z veseljem sporočamo, da bo moštvo HK SŽ Olimpija v prihodnji sezoni okrepil branilec Žiga Pavlin.

Žiga Pavlin je dolgoletni slovenski reprezentant, ki je v dresu Slovenije osemkrat nastopil na svetovnih prvenstvih in dvakrat na olimpijskih igrah. Izkušnje si je nabiral na Švedskem, Češkem, Slovaškem, v Kazahstanu in Italiji, prve hokejske korake pa je naredil v Kranju. Preteklo sezono je začel v Banski Bystrici na Slovaškem, zaključil pa pri HC Pustertal v ligi ICE.

»Veliko mi pomeni, da se po dolgih letih igranja v tujini vračam domov. Velika čast je igrati za HK SŽ Olimpijo, ki je v preteklih letih postala res zgledno urejen klub. S svojimi izkušnjami bom poskusil ekipi pomagati do čim boljših uspehov, poznam trenerja in veliko fantov. Prepričan sem, da lahko naredimo lepo zgodbo. Vedno je najlepše igrati pred domačim občinstvom in upam, da nas podpre čim več ljubiteljev hokeja,« je ob podpisu pogodbe povedal Žiga Pavlin.

»Z Žigo Pavlinom v ekipo dobivamo izkušenega igralca, ki nam bo pomagal s svojim znanjem in izkušnjami tako na ledu kot v garderobi. Njegovo vlogo vidimo kot steber obrambe in ekipe, ki nam bo lahko pomagal v težkih trenutkih in umirjal v trenutkih evforije. Hkrati pa kot mentor pomagal mlajšim igralcev na njihovi hokejski poti, zato se veselimo njegovega prihoda v ekipo,« pravi Anže Ulčar, direktor HK SŽ Olimpija.

Žiga, dobrodošel v Ljubljani!

deli članek z drugimi