18. 05. 2023

|

Žiga Pance ostaja zmaj do leta 2026

Si predstavljate hokejsko Olimpijo brez Žige Panceta – mi ne! Je pravi ambasador ljubljanskega hokeja, pomemben del naše sestavljanke, na led prinaša izkušnje, borbenost in strast. Je igralec, ki je sposoben narediti odločilno potezo v najpomembnejšem trenutku tekme. Žiga ostaja zmaj naslednje tri sezone.

Žiga Pance je dolgoletni član slovenske hokejske reprezentance, udeleženec številnih svetovnih prvenstev, dvakratni olimpijec, otrok Olimpije in član našega moštva že zadnje tri sezone. Z nami se je veselil naslova prvaka Alpske hokejske lige (2020/21), dvignil dva pokala pokalnega prvaka osvojil dva naslova državnega prvaka.

V svoji bogati bogati športni karieri je kar deset sezon igral v ligi EBEL/ICE, kjer je nosil dres različnih klubov (Beljak, Celovec, Bolzano, Dornbirn), in v slovaški ligi za Slovan iz Bratislave in DVTK Jegesmedvék.

Vesel sem, da ostajam del Olimpijine ekipe tudi v prihodnje. Prepričan sem, da imajo soigralci v ekipi ogromno potenciala in znanja, zato se veselim nove sezone in z njo povezanih izzivov. Prepričan sem, da bomo kot ekipa naredili vse, da popravimo vtis iz lanske sezone in se vrnemo na zmagovalna pota, tudi s pomočjo navijačev, ki nam stojijo ob strani v dobrem in slabem lahko vse skupaj obrnemo v pravo smer,” pravi Žiga Pance, ki se trenutno bori v dresu slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Latviji.

”Žiga je pomemben del naše sestavljanke, saj na led prinaša izkušnje in veliko strasti, ima sposobnost narediti odločilno potezo v najpomembnejšem trenutku tekme. Je ambasador Olimpije in hokeja v Ljubljani. Lahko bi rekli, da je povezovalni člen med našo organizacijo in navijači ter tudi mladimi nadobudnimi hokejisti. Veseli smo, da ostaja v naši ekipi,” je povedal Anže Ulčar, direktor HK SŽ Olimpija.

Žigi in našim risom želimo uspešno nadaljevanje prvenstva.

 

deli članek z drugimi