31. 07. 2023

|

Začele so se priprave na novo sezono

Nova hokejska sezona se je danes z zborom ekipe uradno začela. Fantje, ki so bili že v Ljubljani, so se sicer že pretekli teden dobili na opcijskih treningih, od danes naprej pa gre zares. »Kri, znoj in solze, a če želimo biti pravi, je to nujno,« so prepričani v ekipi.

Zadnji julijski dan s prvim uradnim treningom na ledu tako nakazuje, da se poletje preveša v drugo polovico, a hokejiste pa je to čas garanja. Ekipa je sestavljena, zdaj fante čaka trdo delo in intenzivne priprave na novo sezono.

Letošnjo sezono zmaj začenjajo s trenerjem Anttijem Karhulo, ki mu stoji ob strani Jarmo Sainio, prav tako Finec. Letošnjo sezono bo ako lahko glavni trener vodil priprave, prav tako je s športnim direktorjem Anžetom Ulčarjem sodeloval pri sestavi ekipi, ki je kar nekoliko spremenjena. Kar devet fantov se je ekipi pridružilo v tej sezoni.

“Res je, naredili smo kar nekaj sprememb v ekipi, tako pri slovenskih hokejistih kot pri tujcih. Razlogi so različni, predvsem pa smo želeli prevetriti ekipo. Z Anžetom sva se lotila sestavljanja ekipe, pri tem pa sva upoštevala več dejavnikov. Morda mi bo zdaj tudi lažje delati, saj imam tudi finskega pomočnika trenerja, s katerim se poznava še iz finske lige,« je povedal Upi Karhula.

»Seveda je želja in tudi eden od ciljev končnica, saj je bil po prejšnji sezoni je odmor predolg. Trije meseci brez hokeja so povsem dovolj. A ne samo to, predvsem si želim, da bi v igri vsi uživali – igralci in gledalci,« pravi Upi, ki ga v ej sezoni čaka tudi prvi slovenski hokejski derbi z Jesenicami. »Vsi se zavedamo, kaj to pomeni za klub in navijače. Derbiji so pomembne tekme.«

Žiga Pance je povedal, da pripave vedno pomenijo trdo delo, a da so tega hokejisti že navajeni. “Kar bomo naredili zdaj, se nam bo obrestovalo med sezono. Na žalost nimamo toliko ledenih ploskev v Sloveniji, tako da vmes malo izgubimo stik z ledom. Večina igralcev se nas je s trenerjem že spoznala, zato vemo, kako razmišlja. Zdaj imamo tudi tujega pomočnika trenerja in prepričan sem, da je to odlična kombinacija. Seveda si pa vsi želimo, da bi bili konkurenčni. Igralci si želimo uspeha, saj zato tudi garamo celo sezono. Vse bomo dali od sebe, želimo si nagraditi naše navijače,” je ob začetku sezone povedal Žiga Pance, ki še dodaja, da ima ekipa več kod dovolj časa za kvalitetne priprve.

“Težko bo, a z nasmeškom gremo v avgustovske priprave. Seveda se vsi priprvljamo tudi sami, a avgust je pač rezerviran za kri, znoj in solze”, pravi Žiga Pavlin v smehu. A dodaja, da se zavedajo, da je to nujni del priprav. “S prihodom v to garderobo sem obudil kar nekaj lepih spominov, lepo je biti doma in vesel sem, da sem tu. Tu sem tudi zato, da pomagam, da svoje znanje in izkušnje prenesem na mlajšo generacijo, kot so z mano delili svoje znanje in izkušnje nekatere legende te dvorane.”

Fantje se zavedajo, da bodo zagotovo prišli težki trenutki, a verjamejo, da jim bodo kos. Gremo, fantje!

Več v videu

Ekipa 2023/24:

Vratarji: Lukaš Horak, Luka Kolin in Lan Kavčič;

branilci: Will Cullen, Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Jan Ćosić, Tian Hebar, Aleksander Magovac, Žiga Pavlin, Taneli Ronkainen in Nejc Stojan;

napadalci Miha Beričič, Maris Bičevskis, Trevor Gooch, Vito Idžan, Rok Kapel, Marcel Mahkovec, Žiga Mehle, Žiga Pance, Aljaž Predan, Nik Simšič, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Miha Zajc, Luka Vodlan in Gregor Žeželj.

 

deli članek z drugimi