13. 01. 2024

|

Za konec tedna v Ljubljani ekipa Bolzana

Zmaje v nedeljo, 14. januarja, ob 18.00 čaka nova pomembna tekma – v Ljubljano prihaja ekipa Bolzana. To bo že četrti obračun obeh moštev v tej sezoni. Na prvem v Bolzanu so tesno z 1:0 slavili zmaji, v Ljubljani so bili po podaljšku boljši Italijani, ki so slavili tudi na zadnjem medsebojnem obračunu decembra v Bolzanu.

Medtem ko so zmaji med božično-novoletnimi prazniki nanizali štiri zaporedne zmage, so se Italijani odrezali malo slabše. Po štirih zaporednih porazih so na zadnji tekmi zmagali, zmaji pa so zadnji dve tekmi izgubili. Čeprav niso imeli najboljših rezultatov, pa so Italijani postavili rekord v ligi po udeležbi na tribunah, podpiralo jih je rekordno število obiskovalcev.

Medtem ko je Trevor Gooch najuspešnejši strelec v zeleno-belem dresu z 42 točkami, od tega 19 goli, je pri Južno Tirolcih to Christian Thomas z 28 točkami, od tega 12 goli.

»Za nami je grenak poraz, a tekme si sledijo v neizprosnem ritmu in ne smemo razmišljati o zamujenih priložnostih, ampak se osredotočati na tekme, ki nas čakajo. Bolzano ima zelo močno ekipo, eno najboljših obrambnih ekip v ligi, zelo so močni tudi v napadu. Vemo, da se moramo dobro pripraviti na tekmo, na tekmi dati od sebe vso energijo in, seveda, čim boljšo učinkovitost. Z glasnim navijanjem in podporo s tribun nam lahko uspe,« pravi Aleksandar Magovac.

V Tivoliju bomo zagotovo videli odličen hokej, zato #VsiNaHokej.

deli članek z drugimi