27. 06. 2023

|

Vito Idžan prihodnjo sezono v dresu HK SŽ Olimpija

V sezoni 2023/24 bo dres HK SŽ Olimpija oblekel tudi mladi hrvaški napadalec Vito Idžan, sicer član hrvaške reprezentance U20.

Vito Idžan je svojo hokejsko pot začel v zagrebški KHL Mladost, nadaljeval pri HK Slavija Jr., nato na Švedskem v Nyköpingu, nazadnje pa na češkem v mladinski ekipi HK Mountfield. V dresu mlade hrvaške reprezentance je bil v sezoni 2021/22 na svetovnem mladinskem prvenstvu divizije 2B izbran za najboljšega napadalca, dosegel je največ podaj in največ točk.

V pretekli sezoni je s hrvaško reprezentanco U20 osvojil zlato medaljo na U20 svetovnem prvenstvu divizije 2A, kjer je bil izbran za najboljšega igralca ekipe.

»Za HK SŽ Olimpija sem se odločil, ker gre za velik klub in želim si, da bom našel svoje mesto v ekipi. Moji športni cilji so usmerjeni v igranje profesionalnega hokeja in Olimpija mi to omogoča. Se že veselim tega velikega izziva,« je povedal Vito Idžan.

»Vito je tip osebe in igralca, ki ga želimo imeti med mladimi, ki se borijo za mesto v ekipi. Je discipliniran in odgovoren v igri, močan, pripravljen garati in se dokazovati. V Ljubljano prihaja s ciljem narediti preboj na nivo lige ICE,« dodaja Anže Ulčar, direktor HK SŽ Olimpija.

Vito, dobrodošel!

deli članek z drugimi