04. 10. 2023

|

Ville Leskinen na preizkušnji v HK SŽ Olimpija

Na enomesečno preizkušnjo z možnostjo podaljšanja prihaja v našo ekipo finski napadalec Ville Leskinen. Okrepiti želimo namreč igro v napadu in navzočnost pred golom nasprotnika.

Ville Leskinen je v najmočnejši finski ligi Liiga odigral 204 tekme, pretekli dve sezoni je igral v slovaški ligi, kjer je bil član ekipe HKM Zvolen in HC Košice. Na skupno 97 tekmah je zbral 72 točk, od tega 32 golov. S Košicami je osvojil tudi naslov slovaškega prvaka.

»Ville je delaven krilni igralec z dobrim strelom. Prepričan sem, da nam bo v veliko pomoč tudi v igri z igralcem več in/ali manj. Poznam ga iz slovaške lige, kjer smo proti njemu igrali v končnici, izkazal se je kot močan in odporen nasprotnik. V tem kratkem času je bil zato lahka izbira, še posebej, ker si je zelo želel pridružiti naši ekipi,« je o prihodu Leskinena v Ljubljano povedal Upi Karhula.

Hkrati še sporočamo, da smo v klubu sporazumno prekinili sodelovanje z ameriškim branilcem Willom Cullenom. Zahvaljujemo se mu za njegov prispevek naši ekipi in mu želimo vse dobro na nadaljnji poti.

 

deli članek z drugimi