27. 09. 2023

|

Velika zmaga v Bolzanu

Naši hokejisti so gostovali v Bolzanu in po tesnem porazu doma tam vknjižili tesno, a dragoceno zmago. Klonili so podprvaki lige ICE. Bolzani je ravnopred dnevi odstavil trenerja, vrača pa se stari,novi trener Glen Hanlon.

Zeleno-beli so imeli v vratih odlično razpoloženega Lukaša Horaka, imeli pa so tudi nekaj lepih priložnosti. Igre z igralcem več niso izkoristii, so pa zato povedli v 14. minuti po podaji Marcela Mahkovca in lepi akciji Roka Kapla, ko so domači igralci pozabili na Nika Simšiča, ki je neoviran zadel za vodstvo. Horak je na drugi strani spretno ubranjal vse strele.

V drugi tretjini je bila igra dokaj izenačena s priložnostmi na obeh straneh, a jih ne ena ne druga ekipa ni izkoristila. V zadnji tretjini so zmage željni domačini pritisnili na vrata Horaka. Lepi priložnosti sta imela Mahkovec in Kapel, a nista premagala vratarja Svedberga. Spremljali smo napeto končnico tekme, v kateri je bil dvakrat izključen Kristjan Čepon, na koncu so Italijani poskusili še z igro brez vratarja in tako imeli terensko premoč 6:4. A Horaka jim vendarle ni uspelo premagati. Horak je polovil vse strele, na koncu zbral 40 obramb in bil nesporni kralj zmajev.

»Odličen občutek je osvojiti tri točke v gosteh, še posebej proti ekipi, kot je Bolzano. Presenetili so nas z izredno napadalno igro, a vratar Horak nas je držav v igri celo tekmo do zaključne sirene. Tekma je bila težka, zmagali smo z golom razlike. Naredili smo vse, kar je bilo v naši moči, da smo zdržali izključitve pred koncem tekme in uspelo nam je,« je po tekmi razmišljal Žiga Pance.

V petek, 29. septembra, ob 19.15 imajo zmaji novo priložnost za domačo zmago, prvo v novi sezoni. v Ljubljano prihajajo hokejisti Pioneers Voralberg.

deli članek z drugimi