01. 10. 2023

|

V večnem derbiju so bili uspešnejši naši kadeti

To soboto je bila na vrsti že tretja tekma kadetov v novi sezoni. Po malce nesrečnem porazu pred tednom v Celju, je bila na vrsti domača tekma proti ekipi Jesenic. Naši zmaji so tokrat tekmo odigrali bolje in zmaga je ostala doma…

Prva tretjina je minila v izenačeni igri. Ekipi sta se malce izmenjevali v kratkih obdobjih, ko je enkrat imela pobudo ena ekipa, drugič pa druga. Vsaka je na nasprotnikova vrata sprožila 11 strelov, uspešnejši pa so bili naši zmaji, ko je v 19. minuti v igri z igralcem več zadel Bor Rakun. Sodniki so sicer nekaj trenutkov potrebovali, da so gol priznali. A so na koncu pravilno ugotovili, da je plošček že prečkal gol-črto in se nato odbil nazaj v vratarjev prostor.

V drugi tretjini so malce bolj pritisnili gostje. Najprej je sledilo nekaj nevarnih strelov, nato pa so naši izgubili plošček v napadalni tretjini in gostje so v hitrem protinapadu v 23. minuti izid izenačili. Pobuda gostov se je po izenačujočem zadetku še kar nadaljevala, a v nadaljevanju je bila naša obramba z Galom Hebarjem na čelu dovolj zbrana, da novih zadetkov ni bilo. Je pa zato v 30. minuti Tomaž Žun ukradel plošček na modri črti ob igri z igralcem manj, zadrsal v protinapad in v gneči pred vratarjem zadel za 2:1. Tudi tu so sodniki nekaj časa premišljevali o zadetku, a so na koncu pravilno ugotovili, da je zadetek veljaven, saj Tomaž ni bil v vratarjevem prostoru. Kljub pobudi gostov se je torej druga tretjina končala z vodstvom naših 2:1.

Pobudo iz druge tretjine so gostje prenesli tudi v zadnjo tretjino. Naša mreža se je nato sicer kmalu zatresla, a je bil zadetek pravilno razveljavljen, saj je plošček v gol gostujoči napadalec dosegel z nogo. Sodniki so imeli na tekmi kar nekaj neugodnih situacij, a so se vsaj kar se tiče dosojanja oz. razveljavljanja zadetkov dobro odrezali. Igra se je potem nadaljevala. Naši so imeli kar nekaj izključitev. Nekajkrat so imeli celo dva igralca manj na ledu. A zadetkov gostov ni bilo. Tudi naši so imeli ob posameznih napadih lepe priložnosti. Žiga Kuhar je v drugi polovici tretjine zadel okvir vrat. A rezultat 2:1 je zdržal vse do zadnjih minut, kar je seveda pomenilo, da so gostje iz vrat potegnili svojega vratarja. A to jim preobrata ni prineslo. So pa to izkoristili naši zmaji in Oskar Fras je 27. sekund pred koncem dokončno odločil tekmo z zadetkom v prazno mrežo.

Z zmago naših s 3:1 so se naši zmaji premaknili proti vrhu prvenstvene lestvice. Bodo pa naši kadeti morali počakati nekaj časa na naslednjo tekmo. Ta bo na vrsti šele 14. oktobra, ko v Tivoli prihaja ekipa HKMK Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Prvenstveno lestvico kadetov si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

deli članek z drugimi