skip to Main Content
V večnem derbiju so bili uspešnejši naši kadeti

To soboto je bila na vrsti že tretja tekma kadetov v novi sezoni. Po malce nesrečnem porazu pred tednom v Celju, je bila na vrsti domača tekma proti ekipi Jesenic. Naši zmaji so tokrat tekmo odigrali bolje in zmaga je ostala doma…

Prva tretjina je minila v izenačeni igri. Ekipi sta se malce izmenjevali v kratkih obdobjih, ko je enkrat imela pobudo ena ekipa, drugič pa druga. Vsaka je na nasprotnikova vrata sprožila 11 strelov, uspešnejši pa so bili naši zmaji, ko je v 19. minuti v igri z igralcem več zadel Bor Rakun. Sodniki so sicer nekaj trenutkov potrebovali, da so gol priznali. A so na koncu pravilno ugotovili, da je plošček že prečkal gol-črto in se nato odbil nazaj v vratarjev prostor.

V drugi tretjini so malce bolj pritisnili gostje. Najprej je sledilo nekaj nevarnih strelov, nato pa so naši izgubili plošček v napadalni tretjini in gostje so v hitrem protinapadu v 23. minuti izid izenačili. Pobuda gostov se je po izenačujočem zadetku še kar nadaljevala, a v nadaljevanju je bila naša obramba z Galom Hebarjem na čelu dovolj zbrana, da novih zadetkov ni bilo. Je pa zato v 30. minuti Tomaž Žun ukradel plošček na modri črti ob igri z igralcem manj, zadrsal v protinapad in v gneči pred vratarjem zadel za 2:1. Tudi tu so sodniki nekaj časa premišljevali o zadetku, a so na koncu pravilno ugotovili, da je zadetek veljaven, saj Tomaž ni bil v vratarjevem prostoru. Kljub pobudi gostov se je torej druga tretjina končala z vodstvom naših 2:1.

Pobudo iz druge tretjine so gostje prenesli tudi v zadnjo tretjino. Naša mreža se je nato sicer kmalu zatresla, a je bil zadetek pravilno razveljavljen, saj je plošček v gol gostujoči napadalec dosegel z nogo. Sodniki so imeli na tekmi kar nekaj neugodnih situacij, a so se vsaj kar se tiče dosojanja oz. razveljavljanja zadetkov dobro odrezali. Igra se je potem nadaljevala. Naši so imeli kar nekaj izključitev. Nekajkrat so imeli celo dva igralca manj na ledu. A zadetkov gostov ni bilo. Tudi naši so imeli ob posameznih napadih lepe priložnosti. Žiga Kuhar je v drugi polovici tretjine zadel okvir vrat. A rezultat 2:1 je zdržal vse do zadnjih minut, kar je seveda pomenilo, da so gostje iz vrat potegnili svojega vratarja. A to jim preobrata ni prineslo. So pa to izkoristili naši zmaji in Oskar Fras je 27. sekund pred koncem dokončno odločil tekmo z zadetkom v prazno mrežo.

Z zmago naših s 3:1 so se naši zmaji premaknili proti vrhu prvenstvene lestvice. Bodo pa naši kadeti morali počakati nekaj časa na naslednjo tekmo. Ta bo na vrsti šele 14. oktobra, ko v Tivoli prihaja ekipa HKMK Bled.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Prvenstveno lestvico kadetov si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top