30. 09. 2023

|

V Tivoliju še brez zmage

Zmaji bodo morali na prvo domačo zmago v tej sezoni še malo počakati. Po dveh zmagah v gosteh, v torek pri podprvaku v Bolzanu, so v petek na domačem ledu visoko izgubili proti Vorarlbergu z 1:7 (0:1, 0:2, 1:4).

V uvodnem delu srečanja je bila igra precej izenačena, s priložnostmi na obeh straneh. Igro z igralcem več pa so izkoristili gostje in povedli. Zmaji so bili v nadaljevanju blizu izenačenju. V drugi tretjini pa se je tehtnica dvakrat prevesila v prid gostov ob igri z igralcem več. Na začetku zadnje tretjine so zmaji napadli in z golom Nejca Stojana znižali rezultat. Imeli so še nekaj lepih priložnosti, ki jih ue ubranil gostujoči vratar, na drugi strani pa jih je pokopala igra z igralcem manj na ledu.

»Že od začetka tekme sem imel občutek, da nismo bili pravi. Manjkalo nam je v dvobojih, reakcija ni bila prava. Vorarlberg je povedel v idealnem trenutku. Vratar Madlener je bil odličen. Začetek zadnje tretjine je bil obetaven, takrat bi šla tekma lahko tudi v drugo smer Imeli smo tudi prednost igralca več, nato pa smo prejeli zadetek, ki nas je dokončno pokopal,” je tekmo ocenil Upi Karhula.

»Na gostovanjih smo 100-odstotni, na domačem ledu pa nam ne gre. Če bi mi pred sezono nekdo ponudil tri zmage po šestih krogih, pa bi to takoj sprejel. Ne bi si pa smeli privoščiti tako visokega poraza. Razočarali smo navijač, nismo bili pravi. Pet golov smo prejeli z igralcem manj. Poraz je boleč, prejeli smo klofuto in iz tega se bo treba nekaj naučiti,” je po tekmi povedal kapetan Žiga Pavlin.

 

deli članek z drugimi