26. 10. 2023

|

V Tivoliju še brez zmage

Domača negativna serija naše ekipe se žal nadaljuje – tokrat so prišli do zmage v Tivoliju hokejisti Hydro Fehervar AV19. Slavili so s 3:4 (1:1, 2:1, 0:2).

Zmaji so tekmo izgubili v zadnjih dvajsetih minutah, ko so prejeli dva gola, ni pa jim uspelo zadeti za izenačenje. Povedli so gostje, a so zmaji že po devetih sekundah zadeli za izenačenje, uspešen je bil Marcel Mahkovec. V drugi tretjini so sodniki priznali neregularen gol gostov in zmaji so ponovno lovili zaostanek. Najprej je zadel Žiga Mehle, za izenačenje in manj kot tri minute kasneje, tik pred koncem druge tretjine, še Žiga Pavlin. Popotnica pred zadnji tretjino je bila dobra. A v zadnji tretjini so dvakrat zadeli gostje in iz zastanka prišli v vodstvo. Zmaji so skušali izenačiti, a na koncu so s polnim izkupičkom odšli Madžari.

Zelo sem razočaran, znova smo zapravili zmago. Najbolj me seveda jezi njihov drugi zadetek, ki je bil popolnoma neregularen. Sodniki so me obvestili, da kamera ni delala. Mi smo si takoj ogledali posnetek in videli smo, da je šel plošček čez črto, ko je bil gol dvignjen. Druga tretjina je bila naša najboljša v letošnji sezoni. Bili smo za nekaj razredov boljši tekmec in morali bi zadeti vsaj še trikrat. V zadnji tretjini smo želeli igrati pametno, a smo igrali kot majhni otroci. Izgubljali smo ploščke na lahek način. Tretji in četrti gol sta me res razjezila. To je najbolj grenek poraz v tej sezoni,” je po tekmi povedal Upi Karhula.

Naše hokejiste čakata v prihodnjih dneh dve domači tekmi, in sicer v nedeljo, 29. oktobra, v Ljubljano prihaja Asiago, v sredo, 1. novembra, pa Vienna Capitals.

deli članek z drugimi