09. 03. 2023

|

V pretekli sezoni smo se veliko naučili

Na danšnjem druženju z mediji smo povzeli sezono 2022/23, ki jo je naša članska ekipa že končala, v končnici pa sicer še tekmujejo naše mlajše selekcije. A zgodnje slovo od tekmovanja v ligi ICE nam daje možnost, da opravimo poglobljeno analizo pretekle sezone in se temeljito pripravimo na naslednjo.

V pretekli sezoni smo se zagotovo veliko naučili. Še vedno smo mlad klub in med najmanjšimi v ligi. “Tega, da se nismo uvrstili v končnico, ne jemljem kot nekaj drastičnega. To je šport, veliko ti da in vzame. Po eni strani smo izpolnili dvojno domačo krono, nastopili smo v ligi prvakov, kar je bil zgodovinski korak. Po drugi strani smo bili manj uspešni, ker se nismo uvrstili v končnico. Naredili smo analize, veliko smo se naučili. Od igralcev do vodstva, v vseh segmentih,” je sezono ocenil predsednik Miha Butara.

Pri tem je predsednik dodal, da je morda v ekipi primanjkovalo kemije, česar nismo opazili pravi čas. Zagotovo pa bomo temu v pripravah na prihodnjo sezono posvetili veliko pozornosti. Cilj je ekipo z značajem in borbenostjo. »Pomembno je, da se borimo, da se ne predamo kar tako. V tej sezoni smo osvojili oba domača naslova. Zelo velik in pomemben je bil nastop v Hokejski ligi prvakov. Tu bi se rad zahvalil Christianu Feichtingerju, ki se je pomembno zavzel za naš klub, da so nam namenili posebno povabilo,« je dodal predsednik Butara. In dodal, da klub ohranja finančno stabilnost, proračun kluba zaenkrat ostaja enak tistemu v prejšnji sezoni. »V nekaj letih si želimo priti na stopnjo, ko bomo med 30 in 40 odstotki proračuna ustvarili z vstopnicami in prodajo navijaških artiklov.«

Direktor kluba Anže Ulčar je predstavil delo mlajših selekcij in izpostavil, da smo v člansko ekipo že v tej sezoni priključili precej mladih igralcev. O novih imenih v ekipi v tem trenutku še ne moremo govoriti, saj sezona še traja. »Nekaj kadrovskih vprašanj smo že rešili, nekaj jih bomo v kratkem, a o podrobnostih ta hip še ne moremo govoriti. Pri izbiri igralcem sledimo našim ciljem,« je povedal.

O razvoju kluba pa dodal: »Ena dimenzija razvoja je želja po uspehu, čeprav rezultat ni primarni cilj razvoja oziroma dela z mlajšimi. Naš cilj je razvoj igralcev in njihovo vključevanje v člansko ekipo, kar smo letos že naredili. Igralci, ki so bili na robu prve ekipe, so večji del sezone postali pomemben del moštva.«

V tej sezoni smo se veliko naučili, tako z igralskega, trenerskega kot strateškega vidika, je dodal. »Prejšnjo sezono, ko nam je šlo vse kot po maslu, je bilo to lažje. Letos se je to pokazalo in naš glavni cilj je oblikovati ekipo, ki bo v vsako tekmo šla z željo in zmožnostjo zmagati. Od novih članov pričakujem, da bodo borbeni, pozitivni, z veliko mero ekipnega duha,« je dodal.

Obrisi ekipe so tako narejeni že zdaj, kar nekaj besede ima tudi novi trener Upi Karhula, ki je v Ljubljani dober mesec in pol.

»Za mano je kratka sezona, a počutim se dobro sprejetega, tako s strani igralcev kot vodstva kluba. Mislim, da smo se dobro ujeli, fantje so pokazali pravi znašaj in to so stvari, na katerih lahko gradimo naprej. Ker nismo v končnici, lahko začnemo graditi ekipo že zgodaj. Seveda bi radi gradili okrog jedra, ki ga že imamo, fantje so borci, vidim pa potencial tudi v mladih igralcih, ki bi lahko igrali v naslednji sezoni,« je povedal.

Sezona pa je bila zagotovo težka tudi za igralce. »Za nami je težja sezona, tako za fante kot vse, ki so zraven. Po nekaj letih uspehov so bili porazi tudi za nas zelo težki. Zdaj gremo na novo leto, nove zmage. S trenerjem Karhulo smo se lepo ujeli, a v enem mesecu je bilo težko veliko spremeniti. Se pa vsi veselimo naslednje sezone in mislim, da bo veliko boljša kot je bila ta,« je povedal Miha Zajc, ki ostaa z nami tudi v prihodnji sezoni.

 

V klubu se za podporo iskreno zahvaljujemo vsem zvestim navijačem, ki ste ostali z nami tudi v časih, ko nam na ledu ni šlo najbolje.

 

V prihodnjih dneh bodo v prodaji tudi sezonske vstopnice, o vsem vas bomo še obvestili.

 

deli članek z drugimi