13. 09. 2023

|

V petek start nove sezone lige ICE

Pred začetkom nove sezone lige ICE smo se danes na Stadlerjevem vlaku srečali s predstavniki medijev. V petek se bo z gostovanjem Steinbach Black Wings Linz v Tivoliju začela nova hokejska sezona.

Ekipa je mešanica izkušenj in mladosti, jedro ekipe ostaja in je pretežno slovensko. Kot je uvodoma povedal predsednik kluba Miha Butara, imamo ekipo borcev. »Prepričan sem, da se ekipa ne bo le borila, ampak bo imela na vsaki tekmi možnosti za zmago. Lani nam sezona ni šla po načrtih in po koncu sezone smo trdo in premišljeno delali. Sestavili smo ekipo, da bo značajsko dobra.«

Ostajamo klub z enim najnižjih proračunov v ligi. »V primerjavi s tekmeci ostajamo palček. A s srcem in trudom lahko marsikoga presenetimo, kar smo Slovenci že večkrat dokazali, pa ne samo v hokeju,” je dodal Butara in pozval vse ljubitelje športa, da pridejo v Halo Tivoli in podprejo naše hokejiste.

Anže Ulčar, Miha Butara, Upi Karhula.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Direktor kluba Anže Ulčar je dodal, da je bila prejšnja sezona učenja, so pa že ob koncu začeli graditi ekipo za prihajajočo. “Glavni cilj je bil graditi identiteto, kakršno mislimo, da naš klub mora imeti. Poleg kakovosti smo veliko truda vložili v to, da smo našli igralce s pravim značajem. Mislim, da nam je uspelo sestaviti ekipo, ki ima pravi karakter in uživa v delu na ledu in v želji, da bi prišli do četrtfinala,” je oblikovanje ekipe opisal Ulčar.

»Naš glavni cilj je bil, da zgradimo zgradimo identiteto, kot jo ima naš klub. Da gre za ekipo, ki se drži vodila ’iz dneva v dan’ in dela majhne korake proti cilju oziroma želji – uvrstitvi v končnico lige ICE.”

Trener Upi Karhula je izpostavil uspešno pripravljalno obdobje, a poudaril, da se sezona začenja v petek. »Najpomembnejše je vzdušje v ekipi. Pomembno je, kako se fantje vklopijo, skušamo zgraditi moštvo, v katerem smo kot eno in se vsi dobro počutimo. Na pripravljalnih tekmah nam je šlo dobro, naša igra je že prepoznavna. Nismo naredili nič neobičajnega ali norega, zdaj pa bi radi po tej poti nadaljevali še v sezoni in postajali vse boljši,« je povedal Finec.

»Fantje so poleti dobro delali, zdaj pa je treba to ohranjati. Po koncu priprav se treningi ne končajo. Nismo počeli nič neumnega, saj nismo želeli nepotrebnih poškodb. Upam, da bomo postajali le še boljši in bomo ob koncu sezone v odlični formi. Da lahko brez težav odigramo tri tekme na teden« je povedal Upi Karhula. Na novinarsko vprašanje, ali je že preučil tekmece, je odgovoril, da ni spremljal ali analiziral, tega niti ne namerava. Osredotočen je le na svoje moštvo.

Fantje se veselijo začetka sezone.

Kapetan ekipe bo v tej sezoni dolgoletni reprezentančni branilec Žiga Pavlin. “Vzdušje je super, a za nami so komaj pripravljalne tekme. Zdaj, v prihajajočih tednih in mesecih bomo videli, ali smo na pravi poti. Smo mešanica starejših in mlajših ter tujih igralcev, kar je dobro. Smo velika povezana družina. Čez sezono nas čaka veliko preizkušenj, ko se bo pokazal karakter. Prišli bodo tudi težki trenutki in težki dnevi. Upajmo, da jih bo čim manj in da bomo na začrtani poti uspešni. Da bodo tudi navijači to videli in nas prišli podpret v čim večjem številu, če ne na prvo tekmo, pa na katero od naslednjih. Dali bomo vse od sebe,” je povedal Žiga Pavlin.

Ameriški napadalec Trevor Gooch je tu dodal: »Sem optimističen, všeč mi je Upijev stil, ko imamo posest igre. Igral sem za veliko ekip, kjer se je plošček pošiljalo na bando. Tu pa je več napadalnega potenciala, več priložnosti za gole. Upam, da bomo tako nadaljevali.«

Vabljeni v Halo Tivoli, kjer v petek, 15. septembra, ob 19.15 zmaji začenjajo z novo, še tretjo sezono v ligi ICE.

 

deli članek z drugimi