14. 02. 2024

|

V Ljubljano prihaja Red Bull Salzburg

Po zmagi v Hali Tivoli v torek proti Vienna Capitals zmaji gostijo še eno avstrijsko moštvo, Red Bull Salzburg. Dunajčane so z zmago izločili iz bitke za končnice, se bodo tokrat oddolžili za poraz v podaljšku na zadnjem obračunu v Salzburgu?

Aktualni prvaki iz Mozartovega mesta so trenutno tretjeuvrščeno moštvo. Ob pogledu na zadnjih pet tekem imajo zmaji in biki enako bilanco: dve zmagi, zmago po podaljšku, poraz po podaljšku in poraz. Avstrijci imajo izredno kvalitetno moštvo, njihov najboljši strelec je Peter Schneider s 17 goli in 23 podajami, a je kar 14 točk za našim najboljšim strelcem Trevorjem Goochem, ki je v tej sezoni zabeležil že 21 golov in 33 podaj, skupaj 54 točk in si trenutno deli drugo mesto na lestvici »top scorerjev« Lige ICE s Kevinom Royem.

Statistika kaže, da nekoliko bolj disciplinirano igrajo zmaji, saj imajo manj kazni, na klopi so sedeli le 7,7 minute na tekmo, medtem ko so Avstrijci sedeli 10,3 minute. So pa zato slednji boljši tako v igri z igralcem več kot v igri z igralcem manj.

Vratar Lukaš Horak je na torkovi tekmi že petič v tej sezoni Lige ICE zaklenil mrežo. »Salzburg je močen nasprotnik in pričakujemo lahko dobro hokejsko tekmo. Dobro se moramo pripraviti na tekmo, igrati od začetka celih 60 minut in ne popuščati,« je povedal pred tekmo s Salzburgom in dodal: »Vedno je lepo ohraniti mrežo nedotaknjeno, a pri tem gre zahvala tudi mojim soigralcem.«

Salzburg in Ljubljano pa povezuje tudi večno rivalstvo, ki traja že od sezone 2007/08, ki so Ljubljančani proti Salzburžanom klonili v finalu.

Naši fantje zdaj potrebujejo podporo s tribun, zato v petek zvečer vsi v Tivoli!

 

deli članek z drugimi