11. 01. 2024

|

V Halo Tivoli prihaja beljaški VSV

V petek, 12. januarja, ob 19.15 v Halo Tivoli prihaja ekipa VSV. To bo že tretji medsebojni obračun zmajev in orlov v tej sezoni. V Hali Tivoli so bili uspešnejši rivali z druge strani Karavank, v Beljaku pa so se jim zmaji oddolžili za poraz. Obe ekipi sta zadnjo tekmo izgubili in bosta zagotovo »lačni« novih zmag, zato se v Tivoliju obeta prava hokejska poslastica. Prav tako se obe ekipi borita za meso v končnici.

Oktobra v Ljubljani so bili Avstrijci prepričljivo boljši in slavili z 2:5. A povsem drugače je bilo konec novembra v Beljaku. Po tem ko je domača ekipa vodila že s 4:1, so se zmaji razigrali in najprej izenačili in povedli in tekmo pripeljali do konca z izjemno zmago 4:6. Po tej tekmi je odstopil glavni trener Beljaka Rob Daum, njegovo mesto pa je zasedel njegov dotedanji pomočnik Marcel Rodman, v trenerski ekipi se mu je pridružil brat David Rodman. V ekipi VSV sta sicer še dva Gorenjca, Robert Sabolič in Blaž Tomaževič.

Na zadnjih petih tekmah so zmaji zabeležili štiri zmage in en poraz na zadnjem gostovanju pri HC Pusteral, kjer so močno oslabljeni prikazali borbeno igro. VSV je na zadnjih tekmah pokazal manj stabilno igro, bolj toplo-hladno, tudi Beljačani so zadnjo tekmo izgubili.

Medtem ko statistike kažejo v korist zmajem v igri z igralcem več, so Beljačani boljši v igri z igralcem manj. Pri gostih je najboljši strelec John Hughes s 43 točkami, od tega 10 goli, pri Ljubljančanih je to Trevor Gooch, ki je zbral 40 točk, od tega 18 golov. Oba sta za svoji ekipi prispevala tudi največ golov v igri z igralcem več.

Precej izenačena sta tudi prva vratarja. Beljaški Lamoureux se lahko pohvali z 91,5 odstotki obramb, Horak pa z 91,4-odstotno obrambo.

Kaj pred tekmo pravijo v našem taboru?

»Pričakujemo težko tekmo, na zadnjem obračunu smo se kar namučili z njimi. Po gostovanju v Pustertalu smo imeli dan počitka, na novo tekmo se pripravljamo po ustaljenem ritmu. Nekaj poškodb še imamo v ekipi, a v petek bomo pripravljeni na novo borbo,« je povedal Jan Ćosić.

Vabljeni v Halo Tivoli na tekmo pravega hokeja.

deli članek z drugimi