17. 11. 2023

|

Tudi HK SŽ Olimpija obeležuje mednarodni dan študentov

17. novembra po vsem svetu obeležujemo mednarodni dan študentov. Po podatkih Statističnega urada je bilo v preteklem študijskem letu v terciarno izobraževanje na 185 višješolskih in visokošolskih zavodih v Sloveniji vključenih 79.987 študentk in študentov. Med njimi pa so tudi hokejisti Olimpije, ki uspešno združujejo šport na najvišji profesionalni ravni in izobraževanje.

V našem klubu se kali veliko mladih hokejistov. Izobrazba, pridobivanje znanja, veščin in spretnosti so pomembne vrednote, na katere prisegamo. Zato se tudi povezujemo z dijaškimi in študentskimi organizacijami, slovenskimi in mednarodnimi študenti, odlično sodelujemo tudi s študentskimi mediji. Pri nagovarjanju študentske javnosti pa je naš partner Revija Študent. Sodelujemo z Dijaško skupnostjo Ljubljana, s katero smo pripravili nekaj skupnih akcij, ki so bile pozitivno sprejete med mladimi. S Športno zvezo Univerze v Ljubljani in predstavniki mednarodnih študentov smo skupaj pripravili nekaj posebnih tematskih študentskih večerov. Na tekmah so nas tako poleg domačih obiskali tudi Erasmus študenti, ki so na izmenjavi v Ljubljani. Mnogi med njimi so prvič obiskali hokejsko tekmo.

Ne zamudi naslednjih študentsko obarvanih tekem:

  • Erasmus Hockey Experience, 1. 12. 2023;
  • Študentski večer, 23. 1. 2024;
  • Erasmus Hockey Experience 21. 2. 2024.

Na našem Facebook in Instagram profilu lahko sodeluješ v nagradnem vprašanju.

In še nekaj o mednarodnem dnevu študentov

17. november je mednarodni študentski svet razglasil za mednarodni dan študentov, v spomin, ko so na ta dan, leta 1939, nacisti zaradi demonstracij študentov zavzeli praško univerzo in več kot 1200 študentov deportirali v koncentracijska taborišča. Ta dan simbolizira prizadevanje študentov za spoštovanje človekovih pravic in demokratično družbo ter njihov boj proti diskriminaciji.

 

 

deli članek z drugimi