06. 01. 2024

|

Tri točke tudi z Dunaja

Zmaji so gostovali pri neposrednem nasprotniku v boju za končnico, moštvu Dunaja, in prepričljivo slavili s 6:3. S tem so se utrdili med prvo deseterico in trenutno zasedajo deveto mesto. V kvalifikacijah za končnico se bodo namreč pomerile ekipe med sedmim in desetim mestom.

Tudi tokrat so zmaji pokazali odlično igro. Povedli so z golom Aljaža Predana, a so domačini najprej izenačili in do konca tretjine še povedli za gol. A kaj hitro v nadaljevanju tekme so zmaji stisnili domačo ekipo in v petih minutah in 22 sekundah poskrbeli za preobrat in zanesljivo vodstvo, ki so ga rutinirano ohranili do konca tekme.

Za izenačenje na 2:2 je poskrbel Ville Leskinen, podajalec pa je bil kar vratar Lukaš Horak. Z lepo samostojno akcijo je zmaje popeljal v vodstvo Trevor Gooch in manj kot minuto kasneje zadel Marcel Mahkovec. In manj kot minuto kasneje še Bine Mašič, ki je debitiral v zeleno-belem dresu z golom in podajo. Ob rezultatu 5:2 so domači zamenjalivratarja, namesto Stefana Steena je med vratnici zadrsal Sebastian Wraneschitz.

V sklepnem delu tekme se razmerje na ledu ni bistveno spremenilo. Čeprav so domači napadali, je vratarja Horaka uspelo premagati le Roku Tičarju, za zanesljivo zmago pa je s šestim golom in svojim drugim na tekmi poskrbel Ville Leskinen.

Zmaji so bili tudi tokrat nekoliko oslabljeni, zaradi poškodb so še vedno odsotni Rok Kapel, Aljoša Crnović in Žiga Pavlin, zaradi bolezni glavnega trenerja Upija Karhule je tekmo vodil njegov pomočnik Jarmo Sainio.

»Igrali smo svojo igro in danes smo igrali dobro. Držali smo se dogovorov. Vedno je lepo zadeti toliko zadetkov v kratkem času, imeli smo res odličnih pet minut,« je po tekmi povedal Jarmo Sainio.

V dresu Olimpije je debitiral branilec Bine Mašič, ki se je naši ekipi pridružil včeraj. »Težka tekma in težko gostovanje, dolga pot, a kljub temu smo dobro začeli. Zelo hitro sem se vklopil v ekipo, saj veliko fantov poznam že od prej. Liga je močna in dobra, zadovoljen sem,« je delil po tekmi Bine.

Marcel Mahkovec pa je dodal: »Osvojili smo praktično šest točk, ki so zelo pomembne v boju za končnico. Zelo smo veseli, da nam je to uspelo.«

Naslednja tekma čaka zmaje v torek, 9. januarja, ko gostujejo pri HC Pustertal.

deli članek z drugimi