02. 10. 2023

|

Tri točke tudi v Brunecku

Naši hokejisti so gostovali pri trenutno vodilnemu moštvu lige ICE, moštvu HC Pustertal, in zabeležili novo zmago v gosteh s 4:2 (1:0, 2:2, 1:0). Tirolci so bili doslej še neporaženi.

V prvi tretjini smo spremljali precej enakovredno tekmo, priložnosti so si ustvarjali tako gostje kot domači. Po podaji Marisa Bičevskisa je zmaje v vodstvo popeljal Trevor Gooch. V drugi tretjini sta si obe moštvi nabrali nekaj kazni, vodstvo zmajev pa je povišal Rok Kapel, a domači so hitro znižali zaostanek. Trevor Gooch je s svojim drugim golom večera povečal vodstvo, a so na drugi strani zadeli tudi Italijani.

V zadnji tretjini so domači več streljali in si skušali priigrati izenačenje, a je napako domačih izkoristil Žiga Pance, ki je rutinirano zadel manj kot dve minuti pred koncem tekme in tako potrdil zmago Ljubljančanov.

”Takšen odgovor smo si želeli po porazu v Ljubljani. To je bilo naših najboljših 60 minut doslej. Mislim, da bi morali po 40 minutah voditi vsaj s 3:1, morda pa tudi s 4:1, vendar smo imeli le gol prednosti. V zadnji tretjini smo igrali zelo pametno, nismo naredili večjih napak, imeli smo veliko posest ploščka. Zelo sem ponosen na predstavo fantov in zadovoljen sem z rezultatom,” je po tekmi povedal Upi Karhula.

”V petek smo doživeli težek poraz, zato smo si želeli pokazati naš pravi obraz. Igrali smo dobro, držali smo se naše igre. Pustertal je odlična ekipa, niso po naključju na prvem mestu,” je po tekmi povedal Trevor Gooch, strelec dveh zadetkov.

V naslednjem krogu bodo zmaji v četrtek, 5. oktobra, ob 19.15 gostili prvake Red Bull Salzburg.

deli članek z drugimi