16. 09. 2023

|

Točka za začetek sezone

Prvi plošček je padel, prva tekma je za nami, v Hali Tivoli je ostala prva točka. Black Wings Linz je dvakrat povedel in naši fantje so dvakrat izenačili. V podaljšku pa je tekmo v prid Avstrijcem odločil kapetan gostov Brian Lebler.

HK SŽ Olimpija – Black Wings Linz 2:3 (0:0, 1:1, 1:1; 0:1)

Uvod v sezono je prinesel solidno in borbeno predstavo in prvo točko v sezoni. Po nekoliko bolj zaspani prvi tretjini, ko sta se moštvi še malo ogrevali na tekmovalni ritem, se je v nadaljevanju igra razvnela. Dvakrat so povedli gostje, obakrat so zmaji izenačili. Za zmaje sta zadela Kristjan Čepon in Žiga Mehle. Po 60. minutah je bil rezultat izenačen na 2:2 in spremljali smo podaljšek.

V podaljšku so imeli prvo nevarno akcijo domači, toda po protinapadu je že po dobre pol minute v polno zadel Brian Lebler in zagotovil zmago Linzu.

»Začeli smo zadržano, morda celo malo napeto, na pripravljalnih tekmah smo bili veliko bolj sproščeni. Morda je bila želja prevelika in fantje so palico držali trdo. V takšnih trenutkih je težko je reči, naj se sprostijo in manj razmišljajo. Če preveč razmišljaš, včasih ni najbolje. V nadaljevanju smo igrali bolje, na koncu bi lahko osvojili tudi kakšno točko več,« je po tekmi povedal Upi Karhula.

»Imamo še nekaj prostora za izboljšave. V prvi tretjini smo bili v krču, poznalo se nam je, da je to res prva tekma sezone. Stopnjevali smo ritem in prevzeli igro v svoje roke. Lahko smo zadovoljni s točko, lahko bi osvojili tudi dve, a seveda je bila mogoča tudi ničla. Tako pač je, da je proti nam je večina ekip favoritov, mi pa jim želim prekrižati načrte,« je dodal kapetan Žiga Pavlin.

V nedeljo zmaji gostujejo pri Vienna Capitals.

deli članek z drugimi