27. 12. 2023

|

Tekma, ki bi ji lahko rekli kar tekma leta

Zmaga po kazenskih strelih nad celovškim KAC je bila zagotovo ena izmed najbolj zanimivih predstav našega moštva. Ko je po prvi tretjini že kazalo, da bodo gladko slavili gostje, saj so vodili z 0:3, so zmaji po preobratu prišli do zmage.

Gledalci so res imeli kaj videti, tekma je pokazala vse, kar hokej ima. Predvsem pa so uživali v gledanju golov – kar ducat jih je padlo v rednem delu. Zmaji so po koncu prve tretjine zaostajali z 0:3, a uspeli izenačiti v drugi tretjini. V zadnjo tretjino so vstopili z golom zaostanka, saj so celovški hokejisti vodili s 3:4. Še v 53. minuti je kazalo na zmago gostov, ki so vodili s 4:6, a so zmaji s tretjim zadetkom Mihe Zajca in zadetkom Trevorja Goocha izenačili in spremljali smo podaljšek. Ker tudi po petih minutah dodatnega igralnega časa nismo dobili zmagovalca, so o tem odločali kazenski streli. Tudi tu je bil spreten Miha Zajc in s petim zadetkom na tekmi zagotovil zmago domači ekipi.

Miha Zajc je v tem izjemnem večeru za Olimpijo zadel štirikrat, zagotovo se bo o tem še dolgo govorilo. Svoje k zmagi je dodala celotna ekipa, tudi odlični Lukaš Horak, zadetke so prispevali še Maris Bičevskis, Žiga Pavlin in Trevor Gooch.

Mislim, da je bila to moja življenjska tekma. Še sam sem presenečen. Včasih se takšne stvari zgodijo v športu. Vrata se kar odprejo. Vse je kar naenkrat popolnoma preprosto, a seveda ni tako. Navijači so bili nori. Tako to sezono še ni bilo. Imeli smo veliko energije, po zaostanku z 0:3 nihče ni pomislil, da smo brez možnosti. Imeli smo neverjetno željo, zdaj pa se je dvignila še samozavest,” je po tekmi povedal Miha Zajc.

V četrtek, 28. decembra, zmaji gostujejo v Salzburgu.

deli članek z drugimi