17. 09. 2023

|

Suverena zmaga na Dunaju

Naši hokejisti so danes gostovali na Dunaju, kjer so pred tekmo upokojili dres domačega zvezdnika Rafaela Rotterja. Nesporni favoriti v obračunu so bili domačini, ki so se pred sezono okrepili s slovenskim napadalcem Rokom Tičarjem.

A zmaji, ki so v petek klonili po podaljšku, se na Dunaj niso prišli predat in so osvojili tri točke, predvsem po odlični zadnji tretjini. Dunajčane so premagali s 5:2 (0:1, 1:1, 4:0).

Zeleno-beli so že v petek v Hali Tivoli pokazali dobro igro, a na koncu jim je malo zmanjkalo. Danes je bilo drugače, čeprav so tudi danes lovili zaostanek, so bili predvsem v zadnji tretjini izjemno učinkoviti. Poskrbeli so za preobrat in na koncu napolnili mrežo Dunajčanov.

Prvi so povedli domači, zmaji pa kljub dvem izključitvam na strani Dunaja niso izkoristili številčne premoči na ledu. V drugi tretjini so domačini vodstvo še povišali na 2:0, a to sta bila na koncu tudi oba zadetka, ki so jih dosegli. Že v drugi tretjini je prednost prepolovil Aljaž Predan, potem pa se je le še stopnjevali v zadnji tretjini. Dunajčani so si prislužili kar nekaj izključitev, ko so imeli zmaji na ledu dva igralca več, je za izenačenje poskrbel Maris Bičevskis. Še v isti minuti pa za vodstvo zadel Marcel Mahkovec. Domači igralci so pritiskali, tudi ko so zmaji imeli igralca manj, a so se ubranili. Zato pa je zadel še Rok Kapel za 4:2, po tem je domači trener tvegal z igro brez vratarja Steena, kar je z zadetkom v prazen gol kaznoval Trevor Gooch in postavil končni rezultat.

»Dobro smo igrali,začeli smo dobro, a domača ekipa je zadela prva in momentum je bil na njihovi strani. Druga tretjina bila malo na obeh straneh. V zadnji tretjini smo izkoristili prednost dveh igralcev in igralca več in tekmo prevesili v naše dobro, se potem malo branili, a igrali smo dobro. Zelo sem zadovoljen,« je po tekmi povedal Upi Karhula.

Naslednja tekma čaka naše fante v petek, 22. septembra, ko gostujejo v Gradcu. V soboto, 23. septembra, pa se ponovno vidimo v Hali Tivoli! Prihaja HC Insbruck.

 

deli članek z drugimi