12. 06. 2023

|

Stopimo skupaj za Aleša Kranjca

Športniki držimo skupaj, hokejisti še posebej. V klubu se nas je dotaknila bolezen, ki je doletela nekdaj tudi našega odličnega hokejista Aleša Kranjca in odločili smo se, da po svojih močeh pomagamo k njegovemu zdravljenju – za Aleša bomo delali sklece. Kolikor sklec bodo naredili naši fantje, toliko evrov bomo donirali. Vabimo vas, da se nam pri tem pridružite – šteje vsak evro!

Aleš je dolgoletni član slovenske hokejske reprezetance, dvakratni olimpijec, v svoji bogati karieri jeigral za številne klube, igral je tudi v zeleno-belem dresu. Gringo je bil z nami v naši sanjski sezoni 2018/19, ko smo tudi z njegovo pomočjo osvojili trojno krono.

Aleš Kranjc je velik borec, nekdaj na ledu, danes pa bije povsem drugo bitko – z ALS oz. “Lou Gehrigovo bolezenijo”. Ta povzroča postopno propadanje in odmiranje motoričnih nevronov, ki uravnavajo mišično dejavnost in pripelje do popolne paralize. Bolezen povzroči odmiranje vseh mišic, kmalu tudi sposobnost govora, hranjenja, dihanja,… Ker bolezen hitro napreduje, je življenje z njo zelo kratko, pričakovana doba je nekje do treh let.

Za Aleša obstaja poskusno zdravljenje v ZDA na kliniki, ki je specializirana za zdravljenje točno te bolezni in daje veliko upanja vsem pacientom. Zdravljenje je poskusno in ne zagotavlja učinka pri vseh. Zagotavlja pa upanje – upanje, da pomaga ravno Alešu, da se bolezen ustavi!

Stroški zdravljenja so zelo visoki in jih družina ne zmore pokriti sama. Že večkrat smo dokazali, da znamo in zmoremo stopiti skupaj in pomagati drugim. Pomagajmo tudi Alešu, šteje vsak evro.

 

Alešu lahko pomagamo:

prek platforme Gofundme: https://www.gofundme.com/f/help-heal-als

– z nakazilom na njegov račun:

Ales Kranjc, Obere Au Sa, 85080 Gaimersheim

TRR: DE35 3707 0024 0150 7011 00

BIC: DEUTDEDBKOE

ali preko Paypal[email protected]

 

deli članek z drugimi