19. 11. 2023

|

Stopimo skupaj za Aleša Kranjca

Nekdanji odlični hokejist Aleš Kranjc je Slovenijo zastopal na dveh olimpijskih igrah in več svetovnih prvenstvih, igral tako za Jesenice kot za Olimpijo in številne tuje klube je pustil neizbrisen pečat v slovenskem hokeju.

Aleš je v različnih klubih v tujini igral dobrih deset sezon, od Dunaja, Gradca in Fehervarja v ICEHL, do švedskih, čeških, ruskih, madžarskih in nemških klubov, ravno v Nemčiji je igral najdlje.

V našem klubu je igral v naši nepozabni sezoni 2018/19, ko smo osvojili vse, kar se je osvojiti dalo. Njegova vloga v naši ekipi je bila velika, na takrat našo mlado in v celoti slovensko ekipo je prenesel svoje bogate izkušnje in znanje, še posebej na branilskih položajih.

Na vseh njegovih hokejskih postojankah ga je spremljala žena Andreja, pridružila sta se jima tudi dva otroka, ki sta prve korake na ledu naredila v našem klubu. Ker so se veliko selili, so kot družina zelo povezani. Ravno zato smo se z veseljem odzvali pobudi Andreje Kranjc, da se pridružimo akciji Tour for Aleš in se pridružimo v akciji za Aleša in njegovo zdravljenje.

Aleš namreč bije svojo najpomembnejšo bitko doslej – z ALS oz. “Lou Gehrigovo boleznijo”. Za Aleša obstaja poskusno zdravljenje v ZDA na kliniki, ki je specializirana za zdravljenje te bolezni, in daje veliko upanja vsem pacientom. Stroški zdravljenja so zelo visoki (približno 800.000 EUR) in jih družina ne zmore pokriti sama.

Vljudno vas vabimo tekmo med HK SŽ Olimpija in EC KAC, ki bo v nedeljo, 26. novembra, ob 18.00 v Hali Tivoli. Na tekmi bodo v prodaji posebni spominski ploščki. Cena spominskega ploščka bo 10 EUR. Celoten izkupiček od njihove prodaje bo namenjen za Aleševo zdravljenje.

Mark Sever, nekdanji Alešev soigralec, danes generalni sekretar HK SŽ Olimpija:
”Kot klub smo vedno pripravljeni pomagati, zato smo se z veseljem pridružili akciji ’Tour for Aleš’, v kateri sodelujemo Aleševi nekdanji klubi. Aleš je bil pomemben del naše ekipe in naših uspehov, je dvakratni olimpijec in je res ogromno prispeval slovenskemu hokeju.

Z njim sem si delil garderobo v naši najuspešnejši sezoni doslej 2018/19, ko smo osvojili vse, kar se osvojiti da in Aleš je bil pomemben del tega uspeha. Vedno je bil nasmejan, pozitiven, nikoli ga nisem videl priti v garderobo slabe volje. V garderobi sva skupaj sedela, znal se je pohecati, a v trenutkih, ko je bilo treba pokazati izkušnje, resnost in disciplino, je to znal jasno povedati. Bil je eden od vodij v garderobi. Znal nas je vse dvigniti, motivirati, bil je izredno discipliniran in to je prenesel na nas mlajše igralce, za kar sem zelo hvaležen. Pokazal nam je, kako biti profesionalen na in izven ledu, znal je povedati, kaj je prav in kaj narobe, vedno je bil spoštljiv do drugih. Vsi mlajši igralci smo se veliko naučili od njega. Le skupaj lahko omogočimo Alešu zdravljenje v ZDA, zato lepo vabljeni na tekmo, kjer lahko z nakupom ploščka ali s sodelovanjem na dražbi njegovega dresa pripomorete k zbiranju sredstev. Verjamem, da nam s skupnimi močmi lahko uspe.”

Alešu Kranjcu lahko pomagate tudi z neposredno donacijo:

Prek platforme Gofundme: https://www.gofundme.com/f/help-heal-als

Z nakazilom na njegov račun:

Ales Kranjc, Obere Au Sa, 85080 Gaimersheim

TRR: DE35 3707 0024 0150 7011 00

BIC: DEUTDEDBKOE

Preko Paypal: [email protected]

 

Vstopnice:  Eventim

Velika zahvala našim partnerjem:

  • Eventim bo omogočil brezplačne blagajne
  • Prima Tisk bo pake brezplačno natisnil
  • ITAK Šport bo doniral 100 pakov.

Hvala!

deli članek z drugimi