25. 08. 2023

|

Športno poletje mlajših selekcij

Čeprav ledu v Tivoliju še ni bilo, so bile z delom in pripravami na novo hokejsko sezono aktivne tudi naše mlajše selekcije, ki so poletje namenile dobri bazi.

Naši najmlajši so poletne počitnice začeli z letovanjem v Špadičih, ki so ga skupaj s trenerjema Aljažem Novakom in Lanom Kavčičem preživeli ob prijetnem druženju, poletnih radostih ob morju in seveda tudi treningih. Veliko so igrali nogomet, delali različne vaje in tako delali na moči in kondiciji. Veliko so delali na ekipnem duhu in motivaciji, se družili na družabnih večerih, obiskali zabaviščni park… Obiskal pa jih je tudi Tomaž Vnuk, ljubljanska hokejska legenda.

Fantje so zelo uživali na letovanju v Špadičih. 

1. avgusta so s treningi in pripravami na novo sezono začeli mladinci, ki trenirajo pod okriljem Matica Kralja in Ildarja Rahamtullina. Fantje so za čim boljšo fizično pripravljenost garali v Tivoliju, odšli pa so tudi v Kamniško Bistrico, kjer so preizkusili tudi kopanje v mrzli vodi.

Mladinci v Kamniški Bistrici. 

Pripravljalnega tedna mlajših selekcij na novo sezono v začetku avgusta  se je udeležilo 45 mladih hokejistov iz našega kluba od šestega do trinajstega leta.

Priprave so bile namenjene krepitvi hokejskih veščin in pravih športnih vrednost, kot so ekipno sodelovanje, vztrajnost, samostojnost in disciplina. Mladi hokejisti so imeli intenzivne hokejske priprave in dnevno po dva treninga na ledu, ki so jih vodili naši trenerji in po dva suha treninga z gostujočimi trenerji dnevno. Poskrbljeno je bilo tudi za kosila, ki jih je pripravljal tehnični vodja Andrej Jaklin s pomočjo ostalih staršev. Hvala vsem!

Pri pripravah so sodelovali skoraj vsi trenerji našega kluba, ki mladim prenašajo svoje znanje in izkušnje: Matic Kralj, Anže Ropret, Ildar Rahmatullin, Mihael Hoffman, za vratarje skrbita Aleš Sila in Nal Kavčič. Na dveh treningih je bil prisoten tudi pomočnik glavnega trenerja Jarmo Sainio, ki ima dolgoletne izkušnje pri delu z mladimi hokejisti. Da pa bodo naši mladi hokejisti kar najbolje pripravljeni vstopili v novo sezono in pridobili še veliko novih spretnosti, so pri izvedbi priprav sodelovali tudi zunanji trenerji.

Gašper Predanič je našemu podmladku predstavil pravilne tehnike teka in zakaj je to pomembno. Tina Žager jim je predstavila pomembnost gibljivosti in mobilityja, Tadeja Prašnikar pa jih je uvedla v vadbo Feldenkrais.

Gašper Predanič je z mladimi hokejisti delil svoje izkušnje. 

Idejni vodji priprav sta bila Mark Sever in Matic Kralj, ki z mladimi preživi veliko časa in jim je vedno na voljo. »Veseli nas, da so se nam pridružili tudi zunanji trenerji in da bomo veliko naredili tudi na različnih tehnikah, na primer raztezanja in teka. Imeli smo tudi veliko ostalih aktivnosti, hodili smo na sprehode, se zabavali in na splošno smo se imeli super ter skupaj preživeli res kvaliteten čas. Prepričan sem, da je bila odločitev, da zgodaj začnemo s pripravami na novo sezono, res dobra,« je povedal Matic Kralj.

Ker pa se hokejska sezona naglo približuje, zdaj na tivolskem ledu že potekajo treningi vseh selekcij. Nova sezona se za naše mlade zmaje začne 10. septembra, ko mladince in dečke čaka že prva tekma.

deli članek z drugimi