17. 09. 2023

|

Predstavljamo ekipe lige ICE: Vienna Capitals

Hokejski klub Vienna Capitals je bil ustanovljen leta 2001, je edini klub na najvišji profesionalni ravni na Dunaju in nadaljuje dolgo in bogato tradicijo hokeja na ledu v avstrijski prestolnici. Leto pred njihovo ustanovitvijo je bil namreč razpuščen Wiener EV, Capitalsi pa tako še danes nadaljujejo dunajsko hokejsko tradicijo, ki se je začela 1914. Leta 2005 so prvič po 43 letih na Dunaj pripeljali naslov avstrijskega prvaka, v boju za lovoriko so premagali KAC.

V vseh teh letih so bile njihove tekme najbolje obiskane med avstrijskimi klubi, redno jih je obiskovalo okoli 4,800 gledalcev. V sezonah 2012/13 in 2014/15 so se Dunajčani uvrstili v finale lige EBEL. V sezoni 2013/14 so bili po rednem delu lige vodilni klub, a se je njihova sezona končala v četrtfinalu. V sezoni 2016/17 pa so prevladovali v rednem delu sezone EBEL in se brez poraza uvrstili v končnico. V sezoni 2017/18 so znova prevladovali v rednem delu sezone, vendar so potem presenetljivo izpadli v polfinalu. Ligo so osvojili dvakrat – v sezoni 2004/05 in 2016/17.

Tudi Dunajčani so v primerjavi s preteklo sezono precej prevetrili ekipo. Poslovil se je trener Dave Barr, zamenjal ga je Marc Habscheid, ki je sezono pred tem vodil Pioneers Vorarlberg. Tudi večina tujcev iz pretekle sezone je zapustila klub z izjemo Stefana Stéena.

Zanimivosti o ekipi:

  • V letošnji sezoni se je ekipi pridružil slovenski napadalec Rok Tičar.
  • Dunajčani imajo mlado jedro ekipe, povprečna starost je 26,32 let.
  • Maskota, gepard Capitano, je znana po svojih plesnih vložkih.

 

3 top igralci:

  • Rok Tičar – slovenski napadalec, ki ima najvišje povprečje točk na tekmo v ekipi
  • Dominique Heinrich – izkušen veteran
  • Trevor Cheek – ameriški center, ki je novinec v ligi ICE, pred tem je igral v AHL, danski in švedski ligi

 

Domača arena: Steffl Arena (kapaciteta 7,000)

Klubski barvi: rumena in črna

Maskota: gepard Capitano

Logotip: stiliziran ploček

Dunaj je glavno mesto Avstrije s številnimi znamenitostmi in prireditvami. Do Dunaja vas pripelje tudi direkten vlak Slovenskih železnic.

 

deli članek z drugimi