20. 09. 2023

|

Predstavljamo ekipe lige ICE: HC Innsbruck

Hokejska tradicija tirolske prestolnice Innsbruck sega v dvajseta leta prejšnjega stoletja, HC Innsbruck pa je bil ustanovljen leta 1994 kot naslednik Innsbrucker EV.

Od sezone 2000/01 je klub igral v ligi EBEL, današnjo ligo ICE, ki jo je leta 2009 zaradi finančnih težav zapustil in se preselil v drugo avstrijsko ligo. V EBEL so se Tirolci vrnili tri leta pozneje po osvojitvi drugoligaškega prvenstva in so od leta 2012/13 redni člani lige ICE.

Foto: Domen Jančič

Domače tekme igrajo v dvorani Tiroler Wasserkraft Arena Innsbruck, ki je bila zgrajena leta 2004 in sprejme več kot 3500 gledalcev.

V svoji skoraj 30-letni zgodovini HC Innsbruck še nikoli ni osvojil domačega prvenstva, so se pa Avstrijci uvrstili v četrtfinale in polfinale končnice lige ICE. V letošnji sezoni so se prvič v svoji zgodovini uvrstili v Champions Hockey League.

Innsbruck je prestolnica Tirolske in je tudi znano zimskošportno središče. Mesto je dvakrat gostilo zimske olimpijske igre, 1964 in 1976, ko je zamenjalo Denver, ki je odstopilo od organizacije iger. Skakalnica Bergisel je eno izmed prizorišč prestižne turneje štirih skakalnic.

Zanimivosti o ekipi:

– Pred prihodom v Ljubljano je v Innsbrucku igral tudi Todd Elik.

– V sezoni 2019/20 je v Innsbrucku igral Miha Zajc.

3 top igralci:

– Kevin Roy – nekdanji NHL igralec, odličen ofenziven igralec, ki ima izkušnje tudi iz dveh najboljših evropskih lig

– Brady Shaw – lanski MVP lige ICE

– Corey Mackin – nevarni center, ki je v ekipi že drugo sezono

 

Domača arena: Tiroler Wasserkraft Arena (kapaciteta 4.150)

Klubske barve: rdeča, bela, črna

Maskota: morski pes Sharky

Logotip: morski pes je upodobljen tudi v logotipu

 

Innsbruck ima okoli 132.000 prebivalcev in je peto največje mesto v Avstriji. V bližini Innsbrucka je sedež podjetja Swarovski.

 

 

 

deli članek z drugimi