13. 10. 2023

|

Predstavljamo ekipe lige ICE: EC VSV

EC VSV prihaja iz Beljaka v Avstriji, klub je bil ustanovljen leta 1923 in je pomembno vplival na zgodovino avstrijskega hokeja. Domače tekme igrajo v dvorani Stadthalle Villach, ki sprejme 4500 gledalcev, v ligi ICE (nekdaj EBEL) pa tekmujejo od sezone 2005/06, ko so tudi edinkrat osvojili pokal.

EC VSV slovi po tem, da imajo v ekipi vedno dobre domače avstrijske igralce in odlične tujce iz različnih koncev sveta, vključno s Kanado, Združenimi državami in Švedsko. Ekipa je znana po hitrem, agresivnem slogu igre, ki zna doseči zadetke. Njihove tekme obiskujejo zvesti navijači, tudi po 3000 se zbere na tekmah rednega dela. Beljačani so namreč veliki hokejski navijači.

Njihov največji tekmec je KAC, s katerim imajo večno rivalstvo. KAC in VSV sta igrala tudi dve zimski klasiki na nogometnem stadionu v Celovcu, ki si jih je ogledalo več kot 30.000 navijačev.

Zanimivosti o ekipi:

  • Hokejista VSV sta tudi slovenska reprezentanta Rober Sabolič in Blaž Tomaževič.
  • Beljak je drugo mednarodno moštvo, s katerim so se pomerili ljubljanski hokejisti pred dobrimi 90 leti, februarja 1932
  • Ekipa ima močno bazo navijačev.
  • Iz njihove hokejske šole prihajata dva avstrijska NHL-ovca – Michael Grabner in Michael Raffl

3 top igralci:
John Hughes – igralec s trenutno največ točkami pri VSV
Anthony Luciani – odličen kanadski napadalec
Alex Wall – kanadski branilec, ki že šesto sezono igra v ligi ICE

Domača arena: Stadhalle (kapaciteta 3.300)
Klubski barvi: modra in bela
Maskota: orel
Logotip: stiliziran orel s črkami VSV

Beljak je drugo največje mesto na Koroškem s približno 65.000 prebivalci. Do Beljaka se pripeljete z neposrednim vlakom Slovenskih železnic.

 

deli članek z drugimi