15. 08. 2023

|

Poletne priprave mlajših selekcij

Z delom in pripravami na novo hokejsko sezono so začele tudi naše mlajše selekcije. Priprav, ki so se zaključile 11. avgusta, se je udeležilo 45 mladih hokejistov iz našega kluba od šestega do trinajstega leta.

Priprave so bile namenjene krepitvi hokejskih veščin in pravih športnih vrednost, kot so ekipno sodelovanje, vztrajnost, samostojnost in disciplina. Mladi hokejisti so imeli intenzivne hokejske priprave in dnevno po dva treninga na ledu, ki so jih vodili naši trenerji in po dva suha treninga z gostujočimi trenerji dnevno. Poskrbljeno je bilo tudi za kosila, ki jih jepripravljal tehnični vodja Andrej Jaklin s pomočjo ostalih staršev. Hvala vsem!

Pri pripravah so sodelovali skoraj vsi trenerji našega kluba, ki mladim prenašajo svoje znanje in izkušnje: Matic Kralj, Anže Ropret, Ildar Rahmatullin, Mihael Hoffman, za vratarje skrbita Aleš Sila in Nal Kavčič. Na dveh treningih je bil prisoten tudi pomočnik glavnega trenerja Jarmo Sainio, ki ima dolgoletne izkušnje pri delu z mladimi hokejisti.

Da pa bodo naši mladi hokejisti kar najbolje pripravljeni vstopili v novo sezono in pridobili še veliko novih spretnosti, so pri izvedbi priprav sedelovali tudi zunanji trenerji.

Gašper Predanič je našemu podmladku predstavil pravilne tehnike teka in zakaj je to pomembno. Tina Žager jim je predstavila pomembnost gibljivosti in mobilityja, Tadeja Prašnikar pa jih je uvedla v vadbo Feldenkrais.

Idejni vodji priprav sta bila Mark Sever in Matic Kralj, ki z mladimi preživi veliko časa in jim je vedno na voljo. »Veseli nas, da so se nam pridružili tudi zunanji trenerji in da bomo veliko naredili tudi na različnih tehnikah, na primer raztezanja in teka. Imeli smo tudi veliko ostalih aktivnosti, hodili smo na sprehode, se zabavali in na splošno smo se imeli super ter skupaj preživeli res kvaliteten čas. Prepričan sem, da je bila odločitev, da zgodaj začnemo s pripravami na novo sezono, res dobra,« je povedal Matic Kralj.

deli članek z drugimi