20. 01. 2024

|

Po preobratu zmaga v Asiagu

Zmaji so gostovali v Asiagu in si po preobratu priigrali zmago. Po tem, ko je domače moštvo vodilo že s 3:0, so zmaji po 60 minutah slavili s 5:4.

Moštvo je tako trenutno močno zasidrano na devetem mestu, ki še vodi dodatne kvalifikacije za končnico. Pred Dunajčani, ki so prva ekipa za deseterico, imajo zmaji že 13 točk naskoka.

Zmaji so v Asiago odpotovali precej oslabljeni. Zaradi poškodb so v ekipi manjkali Rok Kapel, Aljoša Crnović, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Nejc Stojan, Luka Kolin, zaradi bolezni pa Maris Bičevskis in Taneli Ronkainen.

Uvodna tretjina je minila ob terenski premoči domačih, ki so si pripravili tudi nekaj lepih priložnosti za vodstvo in v 18. minuti tudi povedli. Zmaji pa niso izkoristili prednosti dveh igralcev. V nadaljevanju igre so domači zadeli še dvakrat in kazalo je že, da so si priigrali neulovljivo prednost. A zmaji so se vrnili v igro. Proti koncu druge tretjine je dvakrat zadel Ville Leskinen, takoj na začetku zadnje tretjine pa Trevor Gooch. A izenačenje ni trajalo, domači so hitro povedli in zmaji so ponovno lovili izenačenje. Do tega jih je deset minut pred koncem tekme popeljal Jan Ćosić, za zmago pa je zadel Miha Zajc v sodelovanju Trevorjem Goochem.

»Odkrit bom, prvih 38 minut smo bili v težavah, domača ekipa pa je bila precej bolj zbrana. Dva gola sta nam pomagala, na koncu smo se zbrali in odigrali, kot je treba. Ponosen sem na fante, kako so odigrali zadnjo tretjino. So si pa domači zaslužili več, saj so igrali zelo dobro, a tako se odvije igra,« je po tekmi povedal Upi Karhula.

Naslednja tekma čaka zmaje v nedeljo, 21. januarja, ko gostujejo v Gradcu.

Naslednja domača tekma pa v torek, 23. januarja, ob 19.15, ko v Halo Tivoli prihaja moštvo Pustertala.

deli članek z drugimi