04. 11. 2023

|

Po gostovanju v Linzu v nedeljo v Halo Tivoli prihaja Pustertal

Zmaji so gostovali v Linzu in po hat tricku Briana Leblerja izgubili proti ekipi z vrha lestvice. Večji del dvoboja so bili enakovreden tekmec, zmanjkalo jim je nekaj natančnosti v odločilnih trenutkih.

Prvih deset minut je bilo slabih, domači so začeli izredno napadalno. Luka Kolin, ki je v vratih zamenjal Lukáša Horáka, je sicer prejel zadetek, a ohranjal zmaje v igri. V nadaljevanju so zmaji vzpostavili ravnotežje in nadaljevali dobro. Pokopali so jih trije zadetki kapetana gostiteljev, izkušeni Briana Leblerja.

»Prvih deset minut nismo bili slabi, a domača ekipa je bila zelo dobra. Luka Kolin nas je v prvih desetih minutah obdržal v igri. Po tem se je situacija na ledu malo obrnila, igrali smo dobro, spremljali smo dober hokej, a nismo zadeli. Zadnjih 50 minut smo igrali dobro, a na žalost nismo zadeli. Večkrat sem že mislil, da je šel plošček preko črte, a ni šel. Očitno moramo streljati močneje. Nekajkrat je bilo precej na tesno, a vsak zadetek bi nam pomagal,« je po tekmi povedal Upi Karhula.

Pred jutrišnjo tekmo pa dodal: »Zadnjih 50 minut v petek smo igrali dobro, ustvarjali smo si priložnosti, tudi v obrambi smo igrali dobro. To moramo prenesti na celih 60 minut v nedeljo in, seveda, zadeti.«

Zaradi poškodbe prvega vratarja Lukáša Horáka je že v Linzu mesto prvega vratarja pripadlo mlademu Luki Kolinu, ki bo branil tudi v nedeljo na domačem obračunu s HC Pustertal. Vabljeni ob 18.00 v Halo Tivoli.

 

deli članek z drugimi