02. 11. 2023

|

Po Dunaju zmaji v mislih že pri Linzu

V obračunu prestolnic so v Ljubljani gostovali hokejisti Dunaja, ki so se zmajem oddolžili za domači poraz in tokrat slavili s 3:2.

Zmaji so začeli dobro, si ustvarili veliko priložnosti že v prvi tretjini in jih kronali z dvema goloma. Bili so precej boljši tekmec. Zadela sta Žiga Mehle in Ville Leskinen. V drugi tretjini so zmaji popustili in dopustili Dunajčanom, da so se vrnili v igro z dvema zadetkoma v manj kot minuti. V zadnji tretjini so nekaj minut pred koncem tekme povedli. Zeleno-beli so sicer skušali izenačiti z igro brez vratarja, a neuspešno.

»Znamo igrati zelo dober hokej in znamo izgubiti tekme. Trenutno je precej frustrirajoče, kot da ves čas igramo isto melodijo, kar prevečkrat. Videli bomo, kaj se lahko iz tega naučimo,« je bil po tekmi razočaran trener Upi Karhula.

V petek naši hokejisti gostujejo v Linzu. »Igramo v močni ligi in vsako gostovanje je težko, v Linzu se meni osebno zdi eno najtežjih gostovanj. Proti Dunaj smo igrali dobro, a zapravili celo tekmo na detajlih. Upam, da v Linzu to popravimo. Pripravili se bomo in gremo po tri točke v Linz,« je pred gostovanjem povedal Miha Beričič.

V nedeljo zmaje čaka zadnja tekme pred reprezentančnim premorom – v Ljubljano prihaja HC Pustertal.

 

deli članek z drugimi