29. 12. 2023

|

Plišaste igrače zbiramo za dober namen

V soboto, 30. decembra, ob 18.00 bo naša tekma ponovno dobrodelno obarvana. Pripravljamo »teddy bear toss«, vse zbrane plišaste igrače pa so namenjene Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki letos obeležuje že 30-letnico delovanja.

Plišaste igrače, ki jih boste prinesli v Halo Tivoli, zbiramo za otroke, ki obiskujejo programe novomeškega Društva za razvijanje prostovoljnega dela. To ima kar tri dnevne centre za otroke, kamor hodijo otroci priseljenskih družin, begunci iz Ukrajine in ostali, prisotni so tudi v tamkajšnjih romskih naseljih. Otroci jih po pouku vsakodnevno obiščejo, da skupaj s strokovno ekipo naredijo domače naloge in obnovijo učno snov, po napornem učenju pa sledijo ustvarjalne, kuharske, športne in druge delavnice. Vsak otrok ima kakšen talent, si zasluži biti sprejet, vključen, viden in slišan.

Ekipa društva jim pomaga, da v novem okolju čim prej osvojijo slovenski jezik, podporo pa nudi celotnim družinam. Ker še kako dobro vedo, v kakšnih razmerah rastejo, bodo poskrbeli, da bodo vaši pliškoti dobili nove tople objeme otroških rok.

Društvo je nevladna in humanitarna organizacija, ki si prizadeva za vključujočo in odprto družbo za vse. Svoje poslanstvo uresničuje z:

  • vključevanjem socialno izključenih skupin,
  • spodbujanjem aktivnega državljanstva in participacije, predvsem med mladimi, ter
  • s spodbujanjem razvoja nevladnih organizacij in civilnega dialoga.

Vse svoje aktivnosti izvaja s strokovnim in prostovoljskim delom ter z vključevanjem širše javnosti, pri tem pa širi vrednote človeškega dostojanstva, strpnosti, prostovoljstva, medkulturnega dialoga in aktivnega državljanstva. Društvo ima podeljen status nevladne organizacije v javnem interesu na področjih socialnega varstva, kulture in mladine.

deli članek z drugimi