10. 01. 2024

|

Oslabljeni zmaji ostali brez točk

Zmaji so gostovali v Brunecku pri tekmecu v boju za končnico, a močno oslabljeni kljub borbeni igri ostali brez točk. V ekipi je manjkalo kar šest hokejistov – Aljoša Crnović, Luka Kolin, Rok Kapel, Miha Zajc in Žiga Pavlin so manjkali zaradi poškodb, Charlie Dodero pa zaradi bolezni. Zaradi bolezni glavnega trenerja Upija Karhule je tekmo tudi na Južnem Tirolskem vodil njegov pomočnik Jarmo Sainio.

V prvem delu igre so se zmaji sprva znašli v zaostanku, a so po 20 minutah igre vodili z 2:1. Po tem ko so na zadnjih tekmah odigrali večinoma zelo dobro drugo tretjino, je bilo tokrat drugače in so tekmo pravzaprav izgubili v tem delu igre, prejeli so kar štiri gole. V zadnji tretjini so poskušali s preobratom, a nič se ni izšlo v prid zeleno-belih, ki niso izkoristili igre z igralcem več.

»V prvi tretjini smo igrali dobro, druga tretjina je bila slaba, kot da nismo prišli iz garderobe in štirje goli so nas pokopali. V zadnji tretjini smo imeli priložnosti za preobrat, a jih nismo izkoristili,« je po tekmi povedal Jarmo Sainio.

»Vedeli smo, da nas čaka zelo težka tekma, saj je Pustertal odlična ekipa. V prvi tretjini smo igrali dobro, v drugi pa smo zaspali in to se nam je maščevalo. Skušali smo se vrniti, a ni šlo. Naredili bomo analizo in odpavili napake,« pa je dodal Lukaš Horak.

Naslednjo priložnost imajo zmaji že v petek, 12. januarja, ko v Hali Tivoli gostuje moštvo Beljaka.

 

deli članek z drugimi