02. 10. 2023

|

Novi dve točki za naše mladince

V nedeljo je bila na vrsti nova tekma naši mladincev. Odpravili so se v Kranj.

Naši so tekmo začeli dobro in odločno. Igra je bila hitra in strele smo videli na obeh straneh, a zadevali so naši. Najprej je v 4. minuti zadel Noah Vivoda, v 12. minuti pa še Martin Vahen. 2:0 je bil tudi končni rezultat prvega dela. V drugem delu nato novih zadetkov ni bilo, so pa naši še vedno dokaj dobro obvladovali tekmo. Videli smo tudi vratnico, ki jo je zadel Tian Hebar.

Tudi zadnji del se je pričel po naših notah. Že v 42. minuti je zadel Ognen Janev in izid je bil že 3:0. Vseeno pa niso šle vse stvari v prid naših zmajev. Namreč tekom tekme sta se poškodovala dva branilca, sredi tretjine pa je bil izključen še Noah Vivoda, tako da je moral trener zmajev Matic Kralj prilagajati peterke in postave.

V 44. minuti so imeli domači igralca več na ledu in sledil je zadetek s katerim so domači začutili, da bi morebiti vseeno lahko iz te tekme potegnili še kaj več. Izenačena tekma se je nadaljevala z nezmanjšanim tempom in v 52. minuti so novo priložnosti izkoristili domači in izid je bil znižan že na 3:2. A naši so še vedno držali tekmo v svojih palicah. Dobro so se branili vse do zadnji minute, ko so domači vseeno zadeli in izid poravnali na 3:3.  Sledil je podaljšek.

V podaljšku so bili bolj napadalni naši, a napadov ter igre z igralcem več niso izkoristili. Sledili so kazenski streli. Pri teh pa je bil uspešen Tay Petronijevič Lepša, ki je edini zadel in zmaga je lahko odšla v Ljubljano.

Veliko počitka pa naši ne bodo imeli. Nova tekma sledi že v torek, ko bomo v Ljubljani videli ponovitev tekme z Jeseničani.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Prvenstveno lestvico v kategoriji U-15 si lahko ogledate na tej povezavi.

deli članek z drugimi