07. 04. 2023

|

Nova okrepitev je Māris Bičevskis

V Halo Tivoli prihaja Māris Bičevskis z dogoletnimi izkušnjami v KHL in češki Extraligi, s klubom je podpisal pogodbo za sezono 2023/24.

Māris Bičevskis prihaja v naš klub iz češke Extralige, kjer je v zadnjih petih sezonah odigral 270 tekem v dresu BK Mladá Boleslav in HK Mountfield. Kot član moštva Dinamo Riga je odigral 291 tekem v KHL in dvakrat nastopil na prestižnem Spengler Cupu v Davosu. Odigral je tudi 14 tekem v Hokejski ligi prvakov. Za latvijsko izbrano vrsto je odigral 87 tekem.

»Navdušen sem, da prihajam v Ljubljano. Slišal sem veliko dobrih stvari o mestu, klubu in ligi ICE ter navsezadnje tudi o Sloveniji. Veselim se novega izziva, ki ga prinaša selitev v Ljubljano,« pravi Māris Bičevskis.

»Māris je zelo izkušen igralec, ki se je kalil v res dobrih ligah in na več svetovnih prvenstvih. Z njim dobivamo dobrega centra, ki igra odlično tako v napadu kot v obrambi in je močan v igri ena na ena. Njegovo vlogo v ekipi vidim bolj ofenzivno, kot jo je imel v preteklih letih, a sem prepričan, da se bo dobro znašel,« je povedal trener glavne ekipe Upi Karhula.

S prihodom Mārisa Bičevskisa nadaljujemo osvežitev moštva, ki smo jo napovedali ob koncu sezone. V naše vrste prihaja igralec, ki bo s svojimi izkušnjami, odgovornim pristopom in lastnostmi pomemben povezovalni člen ekipe.

Māris, dobrodošel v Ljubljani! Welcome to Ljubljana!

deli članek z drugimi