17. 04. 2023

|

Nova okrepitev je češki vratar Lukáš Horák

Z veseljem najavljamo novo tujo okrepitev v sezoni 2023/24 – mesto prvega vratarja v ekipi bo pripadlo češkemu vratarju Lukášu Horáku.

Lukáš Horák je zadnji dve sezoni branil v danski ligi in prihaja v Ljubljano iz moštva Herlev Eagels. V pretekli sezoni je v njihovem dresu odigral 40 tekem rednega dela in bil 93,3-odstotno uspešen, v ravno končani končnici Metal Ligaen pa je odigral 12 tekem in bil 92,5-odstotno uspešen in je moštvo Herlev Eagels popeljal do tretjega mesta. Statistično gledano je bil najboljši vratar danske lige v ravno končani sezoni.

Pred tem je bil več sezon prvi vratar moštva Grenoble, s katerim je dvakrat tekmoval tudi Champions Hockey League, in bil med najboljšimi vratarji League Magnus. V francoski ligi je odigral 201 tekmo, v danski ligi pa 95.

»K prihodu v Ljubljano je botrovalo nekaj res kvalitetnih pogovorov, ki sva jih imela z direktorjem kluba Anžetom Ulčarjem. Organizacijo je zelo pohvalil tudi eden izmed mojih boljših prijateljev, ki je igral v tem klubu. Zelo se veselim novega izziva in prepričan sem, da bomo dobra ekipa, ki lahko daleč pride,« je o odločitvi o prihodu v Ljubljano povedal Lukáš Horák. V dresu Grenobla sta bila njegova soigralca Aleksandar Magovac in Guillaume Leclerc.

»Iskali smo konstantnega in zanesljivega vratarja, ki bo sposoben v težkih trenutkih nositi ekipo in lahko občasno tudi ‘ukrade’ kakšno tekmo. Prepričan sem, da smo z Lukášem dobili prav takšno kombinacijo. V Grenoblu je bil zanesljiv člen dominantne in ambiciozne ekipe, v Herlevu pa je moštvo nosil pri pomembnih zmagah proti pogosto močnejšim nasprotnikom. Je borben in srčen vratar, ki uživa v prevzemanju odgovornosti. Veselimo se njegovega prihoda,« je prihod novega prvega vratarja pospremil Anže Ulčar, direktor HK SŽ Olimpija.

Lukáš, dobrodošel v Ljubljani!

deli članek z drugimi