25. 04. 2024

|

Nov velik korak kluba in razvoja hokeja v Ljubljani

Hokejski klub Olimpija v novo sezono vstopa z novim partnerjem, prenovljeno celostno grafično podobo, novim imenom in nekaj spremembami v ekipi, o tem je bilo govora na današnjem predstavitvenem dogodku.

HK Olimpija se je od ustanovitve leta 2004 ukvarjala pretežno z vzgojo mladih hokejistov, člansko ekipo, ki je sprva tekmovala v Alpski hokejski ligi, je sestavila v sezoni 2017/18. Klub je naredil velik korak naprej z vstopom v Ligo ICE v sezoni 2021/22. Sezono kasneje je sledilo tekmovanje v Hokejski ligi prvakov, partnerstvo z Alexandrom Lefebvrom pa prinaša dvig delovanja kluba na še višji nivo. Hkrati klub ostaja trdno zvest svojemu prvotnemu cilju – vzgoji mladih hokejistov in zagotavljanju najboljših pogojev za njihov razvoj.

HK Olimpija v novo sezono vstopa kot Olimpija Ljubljana, kot strateški partner pa se je klubu pridružil kanadski poslovnež Alexandre Lefebvre. Partnerstvo ne pomeni zgolj podpore profesionalni članski ekipi, ampak veliko pozornost namenja vzgoji mladih hokejistov, ki bi jim radi omogočili čim boljše pogoje za športni razvoj. »Z Ljubljano in Slovenijo sem povezan prek družine. Večkrat obiščemo Slovenijo in tu nam je izjemno všeč. Kot Kanadčan sem seveda tudi goreč hokejski navdušenec,« je povedal Alexandre Levfebre.

»S partnerstvom z vodilnim slovenskim hokejskim klubom dajemo zagon nadaljnjemu razvoju tega športa v Ljubljani in Slovenji, domovini staršev moje soproge. Na tak način želimo pomagati lokalni skupnosti in družbi, pa čeprav morda ne živimo v isti državi. Vsekakor si želimo zgodbo hokeja v Ljubljani še nadgraditi, še okrepiti konkurenčnost profesionalne ekipe, hkrati pa krepiti vzgojo mladih hokejistov, talentov v tem športu. Imamo motivacijo in voljo,« je dodal  Lefebvre, ki je že postal podpredsednik kluba.

»V zadnjih sedmih sezonah smo vsako sezono naredili korak naprej tako rezultatsko kot organizacijsko. V članski konkurenci smo dvakrat osvojili naslov Alpske hokejske lige, štiri naslove državnega prvaka in štirikrat Pokal Slovenije. Sloveniji in Ljubljani smo zagotovili mesto v Ligi ICE in kot prva hokejska ekipa v zgodovini Slovenije nastopili v Hokejski ligi prvakov. Z današnjim dnem smo naredili nov velik korak k napredku kluba in razvoja hokeja v Ljubljani in Sloveniji,« je povedal predsednik kluba Miha Butara.

»Pogovori so potekali od septembra lani in izjemno vesel sem, da smo v g. Lefebvru našli strateškega partnerja, ki v klub vstopa z željo po nadaljnji rasti kluba in razvoju mladih igralcev. Ljubljana in Slovenija sta tako njemu kot njegovi družini izjemno pri srcu. Verjamem, da bomo uresničili 4-letni načrt, ki smo si ga zadali. Naš projekt so podprli vsi naši dosedanji sponzorji. Z novim partnerjem smo klubu zagotovili možnost primerne in vzdržne rasti v prihodnjih sezonah. Želim se zahvaliti županu Mestne občine Ljubljana g. Zoranu Jankoviću za vso podporo klubu s strani mesta Ljubljane, Slovenskim železnicam in vsem ostalim pokroviteljem in podpornikom, ki ste nam stali ob strani in boste naš razvoj podpirali še naprej. Brez vas ne bi mogli zgraditi takšne zgodbe,« je še povedal Miha Butara.

»V zadnjih sezonah smo zgradili dobro osnovo, ki jo bomo v partnerstvu z Alexom  Lefebvrom lahko nadgradili. Vztrajamo pri enaki filozofiji, kontinuiranem razvoju kluba pri treh najpomembnejših področjih – splošno organizacijskem, postopno ambicioznejšem članskem moštvu in seveda razvoju mladih igralcev. Pri grajenju ekipe na in ob ledu še naprej stavimo na visok nivo vrednot in osebnostnih lastnosti,« je povedal direktor kluba Anže Ulčar.

Ob koncu dogodka je Olimpiji Ljubljana vse dobro zaželel Jonathan Marchessault, osebni prijatelj Alexandra  Lefebvra, ki je lani z ekipo Vegas Golden Knights osvojil Stanleyjev pokal in prejel nagrado Conn Smythe Trophy za najkoristnejšega igralca v NHL Stanley Cup končnici.

******************

Alexandre Lefebvre je uspešen kanadski podjetnik. Je izvršni direktor BMR Group, ki ima več kot 8.000 zaposlenih, je član več upravnih odborov podjetij in lastnik vodilnega kanadskega podjetja za distribucijo gradbenih materialov in jeklenih izdelkov. Leta 2017 je bil imenovan bil tudi v Canada’s TOP 40 under 40. Je poročen in oče 3 otrok. Njegova žena in otroci imajo slovensko državljanstvo.

*****************

Grafična podoba

Osnova prenovljene grafične podobe, ki jo je pripravila svetovno znana agencija LG2, ostaja zmaj, neizpodbiten simbol našega mesta. »S prenovo blagovne znamke kluba smo želeli skozi osveženo grafično podobo ujeti in poudariti duh legendarne preteklosti, mitov in junaštva mesta Ljubljane in njenega hokejskega kluba. Prenovljeni logotip zmaja je zdaj zavit v obliko črke L in tako še močneje povezan z mestom Ljubljana, iz katerega prihaja, in legendami, na katerih je zrastel. Spremenjena tipografija z odebeljeno obliko in ostrimi elementi odraža karakter in moč ter se oblikovno diferencira od ostalih klubov. Barvno ostajamo zvesti zeleni in  beli barvi. Nova podoba je moderna in prečiščena, hkrati pa odraža brezčasni bojevniški DNK in jasno sporoča, da je klub več kot pripravljen na ustvarjanje novih legend,« pravijo v agenciji Gr8, ki je novi partner kluba.

*****************

deli članek z drugimi