23. 10. 2023

|

Naši mladinci so z nogometnim izidom premagali Maribor

To nedeljo je bila na sporedu nova tekma naših mladincev. Razpored je določil, da je bila na vrsti »revanša« tekme z ekipo Maribor. Mladinci so namreč ravno pred tedni, na svoji zadnji odigrani tekmi, gostovali v Mariboru. Takrat so naši zmagali 5:4. Na tekmo so takrat odšli z nepopolno ekipo. In glede na to, da so tudi danes nastopili v nepopolni postavi, smo pričakovali novo podobno izenačeno tekmo. In točno tako je tudi bilo.

V prvi tretjini smo videli mirno in dokaj tekočo tekmo. Lahko bi rekli, da so pri tem, vsaj manjšo iniciativo imeli naši zmaji. Videli smo tudi več strelov na nasprotnikova vrata z naše strani. Vseeno pa se mreže v tem delu še niso zatresle.

Podobno je bilo, glede rezultat, tudi v prvem delu druge tretjine. So pa v tem delu bolj odločno nastopili gostje. Videli smo nekaj več priložnosti z njihove strani. Je pa postala igra manj tekoča, lahko bi rekli kar malce raztrgana. V takšni igri pa so malce bolj znašli naši. V 37. minuti je Janev Ognen odvzel plošček obrambnemu igralcu za nasprotnikovimi vrati. Plošček je podal pred vrata. Najprej je iz bližine poizkusil Tay Petronijevič Lepša. Ta poizkus je gostujoči vratar še ubranil, nato pa je plošček v mrežo potisnil Jon Purkat in naši so prišli v vodstvo z 1:0.

To je bil tudi končni rezultat drugega dela. In glede na razplet v zadnjih tretjini je bil to tudi končni rezultat tekme. V zadnji tretjini smo sicer videli zopet bolj tekočo igro in več strelov na vrata. A naši so dovolj dobro kontrolirali tekmo, da v resnici prave priložnosti za preobrat gostje niti niso imeli.

Nogometni izid 1:0 je naše potisnil še bolj proti vrhu prvenstvene lestvice. Trenutno zasedajo 2. mesto.  Naslednja tekma naše mladince čaka 5. novembra v Zalogu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Lestvico v kategoriji u-19 lahko spremljate na tej povezavi.

deli članek z drugimi