skip to Main Content
Naš nasprotnik v pre-playoff je HC Pustertal

Naš nasprotnik v pre-playoff Lige ICE je ekipa HC Pustertal. Po tem ko je po zadnji tekmi rednega dela Lige ICE Innsbruck izbral moštvo Pioneers Vorarlberg, je bilo jasno, da se bodo zmaji za mesto v četrtfinalu pomerili z južnotirolskimi volkovi, moštvom HC Pustertal.

Pustertal navijači in ljubitelji hokeja dobro poznajo, zmaji so s hokejisti Pustertala odigrali epski finale v Alpski hokejski ligi. V tisti sezoni je Pustertal v rednem delu dominiral, nanizali so vrsto zaporednih zmag in mleli nasprotnike. A končnica je vedno nova zgodba – vse skupaj se začne z 0:0. Olimpija ima v medsebojnih obračunih s Pustertalom v rednem delu pozitivno bilanco – zmaji so dvakrat zmagali po rednem delu, enkrat v podaljšku in enkrat izgubili. Res pa je, da imajo Južno Tirolci boljšo bilanco zadnjih tekem, medtem ko so zmaji nanizali več porazov.

Foto: Domen Jancic

Serija se v nedeljo, 25. februarja, začenja v Brunicu, Pustertal je uvrščen na 8. mesto, zmaji pa na 9. »V rednem delu sezone smo bili dolgo časa zelo dosledni in konsistentni v igri. V seriji, kjer se igra na dve zmagi, je prva tekma seveda zelo pomembna, a za napredovanje potrebuješ dve zmagi,« je po izboru povedal direktor Anže Ulčar.

Tudi Upi Karhula je povedal, da smo v letošnji sezoni s Pustertalom igrali dobro, a zdaj se serija začenja na novo. »Prepričan sem, da bo težka serija, pa čeprav je kratka. To samo pomeni, da moraš biti ves čas maksimalno pripravljen od začetka do konca,« je povedal trener Karhula. Dodal je, da se bodo v pripravi osredotočili na igro z igralcem več in manj. »Gradili bomo fokus na jutrišnjo tekmo. Seveda si vedno želiš začeti igrati takšno serijo doma, a Pustertal si je to zaslužil. Na lestvici so uvrščeni pred nami, a to zdaj ni več pomembno. Zagotovo bodo te tekme precej drugačne, kot so bile v rednem delu. Vsi začenjamo z ničle in videli bomo, kako se bo odvilo

Več o ekipi HC Pustertal

Razpored tekem:
– nedelja, 25. februarja, ob 18:00 v Brunicu
– v torek, 27. februarja, ob 19.15 v Hali Tivoli
– morebitna tretja tekma bo v četrtek, 29. februarja, v Brunicu.
V torek vsi v Tivoli! Podprimo zmaje na poti v končnico!
Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventima in na povezavi 🔗 https://bit.ly/47NxdpJ
Mogoče vas zanima tudi
Back To Top