26. 09. 2023

|

Na tretji tekmi so naši mladinci zabeležili prvo zmago

Sezona mladincev je že kar v polnem teku. Te dni so naši mladi zmaji odigrali že svoje 3 prvenstveno srečanje. V letošnji sezoni Olimpija nastopa z dokaj pomlajeno ekipo. Kar se je v uvodu sezone tudi poznalo, saj smo videli kar nekaj odsotnosti igralcev, nekaj začetne nervoze in nekaj začetne neuigranosti.

Na prvi tekmi, pred tedni, so naši zmaji doma gostili ekipo HKMK Bled. Naši so bili v polju dokaj enakovredni, na obdobja celo bolj nevarni od gostov. Razmerje v strelih je bilo na primer 38:28 v korist zmajev skozi celotno tekmo. A gostje so bili bolj zbrani in bolj učinkoviti. Dokaj hitro so povedli s 3:0 in zmajem je nato preostalo le, da lovijo rezultat. Do dokončnega preobrata ni prišlo. Tekma se je končala z rezultatom 4:2 za goste. Za naše sta zadela Martin Vahen in Lev Lesar.

Sledila je druga tekma proti ekipi Jesenic. Pričakovali smo težko tekmo, saj so bili gostje okrepljeni tudi z igralci ekipe HDD Bled. In ravno ti igralci so na koncu rezultatsko naredili razliko. Gostje so zadeli že v prvem napadu. Naši so sicer nato hitro izenačili z zadetkom Nika Bana Koselja, a od tu naprej so bili gostje tisti, ki so prevzeli pobudo. Rezultat se je na koncu ustavil pri 8:1.

Nato pa je sledila tretja tekma. Na tej tekmi so naši nastopili okrepljeni z branilcem Tian Hebarjem, ki na prvih dveh tekman ni nastopal. Igra naših je bila zopet zelo napadalna, tokrat pa tudi učinkovita. Že v prvi tretjini se je pokazalo, da so naši boljša ekipa na ledu. Sredi tretjine je Bor Rakun “pospravil” odbitek pred vrati, po močnem strelu Tiana Hebarja z modre črte. Domači so sicer nato do konca tretjine izid še uspeli izenačiti. A v drugi tretjini so naši dokončno postavili stvari na svoje mesto. V 22. minuti je Tian Hebar izkoristil igro z igralcem več, v 23. minuti pa je Martin Vahen zadel še enkrat in rezultat je bil 3:1. Pritisk naših se je nato nadaljeval, a novih zadetkov ni bilo več. Nekaj upanja na preobrat so imeli domači na koncu druge tretjine, ko so na kratko prevzeli pobudo, a naša obramba je vzdržala. V zadnji tretjini se je igra umirila in kmalu je bilo jasno, da preobrata v tekmi ne bo. Izid je ostal nespremenjen in naši so se lahko veselili svoje prve prvenstvene zmage v letošnji sezoni.

Naslednja tekma naša čaka v nedeljo, ko se odpravljajo na gostovanje v Kranj.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme HKMK Bled si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme Sij Acroni Jesenice si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme Slavija Junior si lahko ogledate na tej povezavi.

 

deli članek z drugimi