30. 10. 2023

|

Mlajši dečki se že nahajajo tik pod vrhom prvenstvene lestvice

V zadnjih tednih smo videli še nekaj dodatnih tekem naših mlajših dečkov (u-13).

Najprej so naši mladi zmaji pred tedni gostovali v Beljaku. Tekma je bila v uvodnih dveh tretjinah izenačena. Naši so dvakrat povedli (prvič je zadetek dosegel Yevgenii Bartieniev, drugič pa Filip Žerjav), a so jih obakrat domači tudi ujeli. Nato pa so sledili črne minute v začetku zadnje tretjine, ko so naši na hitro prejeli 3 zadetke in domači so povedli s 5:2. Nekaj upanja so sicer naši dobili v naslednjih minutah, ko je na 5:3 znižal Maks Areh, a to je bilo tudi vse. V zaključku so domači zadeli še v prazno mrežo in s 6:3 so naši morali priznati zmago nasprotniku.

Ta vikend pa so se odpravili na Jesenice. Že v prvi tretjini smo videli veliko zadetkov. Za naše sta zadela Žan Miklavc in Tristan Jakopin. Vendar pa so bili učinkoviti tudi domači in ti so po prvi tretjini vodili s 3:2. A stvar se je hitro obrnila v drugi tretjini. Dva hitra zadetka je dosegel Mateo Brezarič, še enega pa Tristan Jakopin in naši so že bili v vodstvu s 5:3. Nato so sicer ponovno zadeli domači, a možnosti za preobrat ni bilo več. Naši so pričeli zadevati in prednost zmajev se je samo še poviševala. Do konca so zadeli še Filip Žerjav, Tristan Jakopin, Maks Areh, Yevgenii Bartieniev ter trikrat Mateo Brezarič,  Končni rezultat je bil tako 12:5.

S to zmago so naši prišli že na drugo mesto prvenstvene lestvice, vendar je na vrhu kar nekaj ekip s po 9 točkami. Priložnost za utrditev na vrhu lestvice imajo naši že naslednji vikend, ko v tivoli prihaja ekipa HKMK Bled, ki ima prav tako 9 točk.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme v Beljaku si lahko ogledate na tej povezavi.

Neklaj fotografij s tekme na Jesenicah si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko lestvico v kategoriji u-13 spremljate na tej povezavi.

deli članek z drugimi