20. 11. 2023

|

Mlajši dečki še vedno zanesljivo pri vrhu prvenstvene lestvice

V zadnjih 14 dneh smo v selekciji mlajših dečkov videli 3 domače tekme in 3 zmage.

Najprej so 4.11 v Tivoli prispeli igralci ekipe HKMK Bled. Naši mladi zmaji so tekmo zelo dobro kontrolirali skozi celotno obdobje. V prvi tretjini je najprej dvakrat zadel Maks Areh, v drugi pa po enkrat Filip Žerjav in Žan Miklavc. 4:0 je znašalo naše vodstvo na približno polovici tekme. Do konca so sicer gostje najprej znižali na 4:1, a z zadetkom v zadnji tretjini je Mateo Brezarič tekmo dokončno odločil in postavil končni rezultat 5:1.

Čez teden dni smo natov v Tivoliju videli mestni derbi. Nasproti našim je stala ekipa Slavije. Za razliko od prejšnje, pa se ta tekma za naše ni pričela najbolje. Nekaj časa so mreže mirovale, nato pa so gostje s 3 hitrimi zadetki na koncu prve tretjine prišli v dokaj visoko vodstvo 3:0. Na srečo pa so naši odgovorili s še hitrejšimi 3 zadetki v začetku druge tretjine. V manj kot 3 minutah so z zadetki Maksa Areha, Marcel Koširja in Mateo Brezariča izid izenačili. Tekme je postala živa, izenačena in zanimiva. Na koncu druge tretjine in na začetku tretje so gostje zopet odgovorili z dvema zadetkoma in zopet so našim zmajem pobegnili na dva zadetka razlike. A rezultat 5:3 se ni dolgo obdržal. Žan Miklavc je hitro znižal na 5:4, malce kasneje pa je Maks Areh izid izenačil. 5:5 je ostalo vse do konca rednega dela, tako da smo videli izvajanje kazenskih strelov. Tu pa so bili bolj zbrani naši. Odločilni zadetek je dosegel Mateo Brezarič in zmaga je na koncu vseeno ostala doma.

Ta vikend pa so v goste prišli še Celjani. Ta tekma pa je bila za naše ponovno malce lažja. Naši so z dvema zadetkoma Maksa Areha z 2:1 povedli že v prvi tretjini in so nato vodstvo do konca tekme samo še poviševali. Do konca tekme je 2 zadetka dosegel Mateo Brezarič, po enega pa Filip Žerjav ter ponovno Maks Areh. 6:1 je bil tudi končni rezultat tekme.

S tremi zmagami so se naši nekako utrdili pri vrhu prvenstvene lestvice. Trenutno se nahajajo na 3. mestu s 17 točkami. Naši mladi zmaji imajo sedaj 14 dni počitka, nato pa jih čaka pravi derbi in pravi preizkus. V Tivoli prihaja vodilna ekipa KAC.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme z Bledom so na voljo na tej povezavi.

Fotografije s tekme s Slavijo so na voljo na tej povezavi.

Fotografije s tekme s Celjem so na voljo na tej povezavi.

Celotno lestvico v kategoriji u-13 lahko spremljate na tej povezavi.

deli članek z drugimi