04. 10. 2023

|

Mladinci so bili na “povratni” tekmi boljši od večnih tekmecev

Sredi tedna je bila na sporedu nova tekma naših mladincev. Čeprav je bila to šele 5. tekma v letošnji sezoni, pa je razpored določil, da že drugič v Tivoli prihajajo Jeseničani. Na prvi tekmi pred tedni je šlo našim zmajem vse narobe. Niti niso bili v popolni sestavi, niti niso bili še uigrani, niti niso imeli svojega dne…. Tokrat pa je bilo drugače.

Tudi tokrat niso nastopili v polni postavi. Manjkalo je namreč nekaj branilcev. Tekma je bila na začetku dokaj izenačena, a hkrati tudi dokaj mirna. Kot da nobena ekipa ni hotela preveč tvegati. Prvi so zadeli gostje. V 13. minuti so bili uspešni s strelom od daleč v igri z igralcem več. A sledil je hiter odgovor. Minuto kasneje so bili naši v hitrem napadu. Pred vrati je po lepi podaji Noah Vivode zadel Luka Banek. 1:1 je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

V drugem delu je bila igra že malce bolj živahna. Tokrat so prvi zadeli naši. V 26. minuti je po hitrem protinapadu zadel Gaber Poženel Belec in naši so bili v vodstvu. Tekma je postajala vedno bolj živa in tudi vedno bolj groba. Kar nekajkrat so bile poteze na meji prekrškov in tako smo v drugi tretjini videli tudi že prve izključitve s tekme. A v tej igri so bili v tem delu bolj spretni gostje. Izkoristili so enega izmed napadov in proti koncu druge tretjine je bil izid ponovno izenačen.

Sledila je zadnja tretjina. To so naši pričeli z igralcem več na ledu. Naši so pričeli prevzemati pobudo. V 48. minuti je nato sledilo nekaj zaporednih izključitev gostov. To je pomenilo, da so kar nekaj časa naši imeli igralca ali dva več na ledu. In to so znali izkoristiti. Najprej je v 49. minuti v igri z dvema igralcema več zadel Tian Hebar. Minuto kasneje v igri z igralcem več pa še Martin Vahen. Naši so slabih 10 minut pred koncem vodili s 4:2, a tekma še ni bila končana. Sledilo je še kar nekaj zanimivih trenutkov in še kar nekaj nervoze ter izključenih igralcev. Pri vseh teh izključitvah, pa so se naši igralci na koncu tekme znova znašli na ledu z dvema igralcema več. In to so znali izkoristili. V zadnji minuti je ponovno zadel Luka Banek in postavil končni rezultat 5:2.

S to zmago so se naši zmaji priključili vodilnim na lestvici. Priložnost za nove točke pa bo sledila že v nedeljo, ko naši odpotujejo v Maribor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Lestvico v kategoriji mladincev si lahko ogledate na tej povezavi.

deli članek z drugimi