04. 12. 2023

|

Mladinci še naprej ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice

V nedeljo 3. decembra je sledila nova tekma naših mladincev. Tokrat so v Tivoli prišli igralci iz Kranja.

Na vrsti je bila tekma dveh ekip z vrha lestvice, tako da smo lahko pričakovali zanimivo tekmo. Tekma je bila res zanimiva, naši zmaji pa so zasluženo zmagali.

Začetek tekme je pripadal naši ekipi. Več so napadali in bolj so bili nevarni. To se je stopnjevalo vse do 10. minute, ko so gostje po dveh zaporednih prekrških obstali na ledu z dvema igralcema manj. A te priložnosti naši niso izkoristili. Po teh kaznih, pa so gostje nekako uspeli vzpostaviti ravnotežje in proti koncu tretjine so celo prevzeli pobudo.

Ta pobuda se je na kratko prenesla tudi v drugo tretjino, ko so najprej naši morali “oddelati” kazen 2 minut. Nato pa so naši zopet pričeli prevzemati pobudo. Mreže so se prvič zatresle v 27. minuti. Po sodniškem metu je plošček prišel do branilca Nika Bana Koselja. Ta je sprožil strel proti vratom. Vratar je strel ubranil, a je Tay Petronijevič Lepša odbitek lepo pobral pred vrati in zadel za naše prvo vodstvo.

To je našim dalo krila in napadali so naprej. V 34. minuti je najprej Lev Lesar prestregel plošček v tretjini gostov. Plošček je podal do Noah Vivode, ki je zadrsal za vrati. Od tam pa je lepo podal pred vrata, kjer je Jure Železen zanesljivo zadel za 2:0.

Sledilo je nekaj izključitev. V eni takšni, pa so naši ponovno zadeli. V napadalni tretjini sta kombinirala Lev Lesar in Luka Banek. Plošček je prišel do Martina Vahna, ki je iz pol razdalje sprožil močan strel z zadnjo stranjo palice. Vratar gostov je bil nemočen, naši pa so vodili že s 3:0.

3:0 je bil tudi končni rezultat druge tretjine. Gostje so v zadnji tretjini načrtovali napad za povratek v igro, a naši so tekmo dokaj hitro odločili v našo prid. V 43. minuti je v tretjini gostov plošček ukradel Bor Rakun. Takoj je podal pred vrata, kjer je svoj drugi današnji zadetek dosegel Martin Vahen.

Tekma je bila odločena. Vseeno pa smo do konca videli še kar nekaj priložnosti in tudi kar nekaj nervoze na ledu. Vse pa te izključitve in priložnosti novih zadetkov niso prinesle. Naša obramba je na čelu z odličnim vratarjem Lanom Kavčičem ostala nepremagana in zmaga je ostala doma.

Naši tako ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Čež nekaj dni pa je že na vrsti nova tekma in sicer zaostala tekma z ekipo Celja. Nato pa sledi malce daljši reprezentančni premor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Lestvico v kategoriji U-19 lahko spremljate na tej povezavi.

deli članek z drugimi