16. 05. 2024

|

Mitja Šivic v HK Olimpija Ljubljana prevzema strokovno vodenje mladih selekcij

Vlogo strokovnega vodje mladih selekcij v HK Olimpija Ljubljana bo s sezono 2024/25 prevzel Mitja Šivic. Mitje kot trenerja in hokejista ni potrebno posebej predstavljati. Bil je prvi trener ekipe Olimpija Ljubljana v ligi ICE, trenutno pa deluje tudi kot glavni trener slovenske reprezentance U20 in pomočnik selektorja članske reprezentance. Svoje načrte in program bo Mitja že naslednji teden predstavil staršem in mladim hokejistom ter takoj začel z delom. Pri delu mu bo kot vezni člen med mladimi in člansko ekipo pomagal pomočnik trenerja prve ekipe Andrej Tavželj.

Mitja Šivic: »Zelo sem zadovoljen, da se vračam nazaj v klubski hokej, nazaj v Olimpijo. Sicer v drugačni vlogi kot prej, a menim, da je ta vloga zelo pomembna za prihodnost Olimpije. Vsi mladi ljubljanski hokejisti si zaslužijo še boljše pogoje za delo. V vlogi vodje mladinskih selekcij bom skupaj z vodstvom kluba poskrbel da dvignemo nivo kakovosti treningov in drugih procesov ki so pomembnih za razvoj mladih športnikov. Sem navdušen da vstopam v ta projekt, naši cilji so sicer dolgoročni, a verjamem, da bodo prvi rezultati opazni že kmalu.«

”Mitjo Šivica vsi, ki delujemo v slovenskem hokeju, dobro poznamo. Je strasten hokejski delavec z veliko znanja. Že večkrat se je izkazal pri delu z mladimi – tako na klubskem kot reprezentančnem nivoju. Letos je uspešno vodil reprezentanco do 20 let na SP na Bledu, izkazal pa se je tudi kot mentor najmlajšim članom članske reprezentance na nedavno končanem prvenstvu v Bolzanu. Z Mitjo bomo postavili strukturo mladih selekcij in oblikovali strategijo dela za naslednje srednje- in dolgoročno obdobje. ” pravi Anže Ulčar, direktor HK SŽ Olimpija.

Z vsemi dodatnimi informacijami smo z veseljem na voljo.

deli članek z drugimi