11. 06. 2024

|

Miha Butara, predsednik Hokejskega kluba Olimpija Ljubljana, izvoljen v upravni odbor hokejske lige prvakov

Hokejski klub Olimpija Ljubljana z navdušenjem sporoča, da je bil predsednik kluba, g. Miha Butara na generalni skupščini CHL AG  v Pragi izvoljen za člana upravnega odbora (Board of Directors) hokejske lige prvakov (CHL).

G. Butara bo v upravnem odboru odgovoren za rast in razvoj tekmovanja. Za predsednika upravnega odbora je bil ponovno izvoljen Jörgen Lindgren, poleg g. Butare sta bila v upravni odbor izvoljena še: Henrik Bach Nielsen (podpredsednik IIHF) in Patrick Lengwiler (izvršni direktor EV Zug).

Izvolitev g. Butare v upravni odbor CHL predstavlja pomemben mejnik za celotno slovensko hokejsko skupnost. Kot član upravnega odbora odgovoren za segment rasti in razvoja, bo g. Butara igral ključno vlogo pri spodbujanju širjenja in razvoja hokejske lige prvakov, ter sooblikoval prihodnost evropskega klubskega hokeja. Hokejski klub Olimpija Ljubljana je kot prvi slovenski klub v CHL zaigral v sezoni 22/23.

“Zelo smo ponosni na dosežek g. Butare in mu iskreno čestitamo” je povedal Anže Ulčar, direktor Hokejskega kluba Olimpija Ljubljana. “Njegova predanost, vizija in vodstvo so bili ključnega pomena za rast našega kluba in prepričani smo, da bo enako zavzetost in odličnost prinesel tudi v upravni odbor CHL za rast in razvoj. Ta izvolitev je dokaz njegovega trdega dela, poslovnih izkušenj in uresničenih zastavljenih ciljev.”

Generalna skupščina CHL AG je potekala v Pragi in združuje predstavnike vrhunskih evropskih hokejskih klubov, ki načrtujejo usmeritev lige.

“V veliko čast mi je, da sem bil predlagan in imenovan za člana upravnega odbora tako pomembne organizacije kot je CHL,” je povedal g. Butara. “Imenovanje jemljem z veliko mero odgovornosti, ponižnosti in spoštovanja, saj se vsi zavedamo kaj pomeni CHL v evropskem prostoru. Rast in razvoj sta stalnica v naših življenjih in verjamem, da bomo v tem mandatu dosegli vse zastavljene cilje ter CHL dvignili še na višji nivo.”

Hokejski klub Olimpija Ljubljana iz srca čestita g. Butari in mu želi veliko uspeha v novi vlogi. Klub je prepričan, da bodo njegovo strokovno znanje in strast do športa pomembno prispevali k razvoju CHL in celotni hokejski skupnosti.

deli članek z drugimi