24. 05. 2023

|

Miha Beričič ostaja v zelenem dresu

Vnaših vrstah prihodnji dve sezoni ostaja mladi in perspektivni napadalec Miha Beričič.

Miha se je naši ekipi prdružil lani, ko smo mladim slovenskim igralcem omogočili igranje na najvišjem članskem nivoju v Sloveniji. Zaigral v Hokejski ligi prvakov in ligi ICE ter priložnosti odlično izkoristil, saj je bil izbran za Young Star lige septembra in oktobra lige ICE. Miha je v pretekli sezoni na 46 tekmah lige ICE dosegel 4 gole in 6 podaj, v finalu državnega prvenstva pa k naslovu državnega prvaka prispeval z enim zadetkom.

»Zelo sem vesel, da sem podaljšal pogodbo in še prihodnji dve sezoni ostajam v Ljubljani. Ker je novi trener začel z delom že na koncu pretekle sezone, smo se že spoznali z načinom in vemo, kako in kaj, tudi sistem igre bo znan že na pripravah. Po prvi sezoni v ligi ICE so moji osebni cilji usmerjeni še višje. Prepričan pa sem, da bomo vsi v garderobi stremeli k temu, da pokažemo konstantne predstave in skupaj z navijači ustvarimo odlično vzdušje, kakršnega smo v Tivoliju že spremljali,« je povedal Miha Beričič.

Miha je opravil zajeten del priprav s slovensko člansko reprezentanco, a navsezadnje v Rigo ni odpotoval. Podaljšanje pogodbe je pospremil tudi Anže Ulčar, direktor HK SŽ Olimpija: »Miha je lani dokazal, da je postal kakovosten in zrel igralec ter naredil odločen preboj v prvo ekipo. Ko sem ga gledal na pripravljalnih tekmah slovenske reprezentance, se je zdelo, da je napravil še korak više. Je motiviran in odgovoren fant, ki se želi še naprej razvijati in je zato pripravljen trdo delati. Želeli smo si ga zadržati v Olimpiji.«

Miha, veseli smo, da ostajaš z nami!

deli članek z drugimi