skip to Main Content
Marcel Mahkovec je mlada zvezda Lige ICE

Marcel Mahkovec je bil izbran za »Young Star Lige ICE« oz. mlado zvezdo sezone 2023/24. Marcel je bil sicer izbran za mladega in perspektivnega igralca februarja in se tako uvrstil v končni izbor. V zaključnem izboru je zmagal s 15 točkami, izbor je tokrat potekal med petimi mesečnimi zmagovalci naziva »mlada zvezda«.

Med sezono je bilo izbranih pet mesečnih zmagovalcev, vsak mesec so bili nominirani štirje mladi igralci. Ker se je tekmovanje začelo sredi septembra, sta bila prva dva meseca združena v eno glasovanje. Vseh pet mesečnih zmagovalcev pa se je po koncu rednega dela sezone potegovalo za naziv »mlada zvezda sezone 2023/24«.

Glasovanje je potekalo na dveh ravneh: poleg glasovanja navijačev na spletni strani Lige ICE, so glasovali tudi televizijski strokovnjaki iz Avstrije, Italije in Slovenije. Če bi dva ali več igralcev prejelo enako število glasov, bi bili razvrščeni glede na rezultat glasovanja navijačev.

»Zelo sem ponosen in počaščen, da sem bil izbran za najboljšega mladega igralca sezone. Moram priznati, da sem bil ob novici precej presenečen, saj je bilo v izboru veliko kakovostnih igralcev. Rad bi se zahvalil tudi trenerjem, soigralcem in celotni organizaciji HK SŽ Olimpija za vso podporo med sezono. Velika zahvala tudi vsem navijačem, ki ste glasovali zame,« je povedal Marcel Mahkovec.

Končno glasovanje:

Marcel Mahkovec (HK SŽ Olimpija) – 15 točk

Finn Van Ee (KAC) – 14 točk

Seena Peters (HC Innsbruck) – 13 točk

Lucas Thaler (Red Bull Salzburg) – 10 točk

Mathias Böhm (Vienna Capitals) – 7 točk

Marcel, čestitke!

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top