07. 01. 2024

|

Kadeti so vstopili v drugi del rednega dela državnega prvenstva

Tekmovanje v selekciji kadetov se je prevesilo v drugi del. V drugem delu so se ekipe razdelile v dve skupini. Prvo skupino sestavljajo moštva z vrha lestvice, drugo skupino pa moštva z dna lestvice. Do pričetka play-off razigravanja bodo tako ekipe odigrale medsebojne tekme znotraj skupine in tako določile vrstni red za pare končnice.

Naši zmaji so se v prvem delu uvrstili na 4. mesto, kar jih uvršča v prvo skupino. V tej skupini so zmaji že odigrali dve tekmi. Pred novim letom so nastopili pri vodilni ekipi Jesenic in izgubili s 4:1. Včeraj pa so doma gostili drugo uvrščeno ekipo Slavije in jo zanesljivo premagali s 6:2.

Na tekmi z Jesenicami so bili naši zmaji v prvi tretjini enakovreden nasprotnik. Razlika se je naredila v začetku druge tretjine, ko so sledili 4 hitri zadetki domače ekupe. Nato pa se je tekma zopet uravnovesila. Do konca so naši še poizkušali ujeti domače. A uspešni so bili samo enkrat (strelec Mark Klešnik), kar je bilo seveda premalo za preobrat in zmaga je ostala na Jesenicah.

Na domači tekmi z ekipo Slavije pa je bilo povsem drugače. Uvodni nalet naših je sicer zaustavila izključitev naših, zaradi slabe menjave v prvi minuti. A ko so naši zdržali igro z igralcem manj na letu, so prevzeli pobudo. In v 7. minuti je to pobudo s svojim prvim zadetkom s samostojnim prodorom po levi kronal Bor Rakun.

A tekma se po prvem zadetku ni nadaljevala po naših željah. Naši so še vedno držali pobudo, a gostje so svoje priložnosti izkoriščali iz protinapadov. Do konca tretjine so izkoristili dva takšna protinapada in izid po prvi tretjini je bil 2:1 za goste.

A naši so izid uspeli preobrniti že v drugi tretjini. V 30 minuti je sledil nov samostojni predor Bora Rakuna in izenačenje na 2:2.

Nekaj minut kasneje pa je sam proti vratom prodiral še Žiga Kuhar. Njega so sicer gostujoči igralci zaustavili na nedovljen način, a je Žiga nato zanesljivo izkoristil dosojeni kazenski strel in naši so se lahko veselili vodstva s 3:2, kar je bil tudi končni rezultat druge tretjine

V zadnji tretjini smo nato nekaj časa gledali izenačeno tekmo. Nato pa se je tekma dokončno prelomila na sredini tretjine. Najprej je s strelom od daleč na 4:2 povišal Tilen Penko.

Kmalu zatem so naši prišli do igre z igralcem več na ledu, kar so izkoristili že nekaj sekund po sodniškem metu. Lev Lesar je podal do Bora Rakuna, ta pa je dosegel svoj tretji nadašnji gol. Rezultat je bil že 5:2

Tekma je bila tu bržkone že odločena. Končni rezultat 6:2 pa je nato nekaj minut kasneje dosegel Vid Vnik.

 

Naši zmaji so se s to zmago že prebili na 3.mesto prvenstvene lestvice. Možnost za utrditev tega mesta pa bo na vrsti že naslednji vikend. V Tivoli namreč prihaja ekipa Triglav.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme na Jesenicah si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme v Ljubljani z ekipo Slavije si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek (Veo App) tekme na Jesenicah si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek (Veo App) tekme v Ljubljani z ekipo Slavije si lahko ogledate na tej povezavi.

Lestvico drugega dela skupine A lahko spremljate na tej povezavi.

deli članek z drugimi