22. 10. 2023

|

Kadeti so po daljšem času osvojili novo zmago

V soboto je bila na vrsti že 7. tekma letošnjega prvenstva kadetov. Naši kadeti so prvenstvo dokaj dobro začeli, nato pa so nanizali nekaj slabših tekem. Ena izmed teh je bila tudi pred tedni v Celju, ko so izgubili z 2:1. Tokrat so dobili lepo priložnost, da se Celjanom oddolžijo za poraz, hkrati pa obnovijo dobro formo. In nekaj takšnega se je tudi zgodilo. Naši mladi zmaji sicer niso povsem dominirali, so pa bili dovolj zbrani, da so dosegli relativno zanesljivo zmago.

Igra je bila v prvih dveh tretjinah kar malce raztrgana. Naši so sicer imeli več pobude in tudi strelov na nasprotnikova vrata je bila več z naše strani (v prvih dveh tretjinah 20:10 v našo korist). A v resnici, razen strela v okvir vrat s strani Žige Kuharja proti koncu druge tretjine, pravih priložnosti ni bilo. Nogometni izid 0:0 je bil nekako kar na mestu.

Tudi zadnja tretjina se je pričela tako, nato pa so naši vendarle malce bolj “pritisnili na plin” in tekma se je razživela. Sicer so zaradi tega tudi gostje prišli do nekaj lepih priložnosti, a v resnici smo vsi zgolj čakali na prvi zadetek zmajev. In ta je prišel v 49. minuti. Naši so imeli na ledu igralca več. Dobili so sodniški met v napadalni tretjini. Plošček je prišel na levo stran do Oskarja Frasa, ki je z natančnim strelom z modre črte zadel in povedel naše v vodstvo z 1:0. Ta zadetek pa je naše še dodatno vzpodbudil in z napadi so nadaljevali tudi po zadetku. Že v naslednji menjavi so zopet pritisnili na vrata. Plošček je tokrat prišel do Žige Kuharja, ki je zadrsal proti vratom in z novim natančnim strelom povišal vodstvo na 2:0. Naši zmaji so lažje zadihali in v nadaljevanju je bilo igrati bistveno lažje. Naši so dobro kontrolirali rezultat. Gostje so se sicer trudili in so iskali zadetek za priključek, a tega ni bilo. Tudi na koncu, ko so naši imeli igralca manj na ledu (in nato še dodatno igralca manj, ko so gostje igrali brez vratarja), so naši vzdržali vse napade. Naš vratar Gal Hebar je mrežo ohranil nedotaknjeno in z rezultatom 2:0 se je tekma tudi končala.

S to zmago so se naši ponovno prebili proti vrhu prvenstvene lestvice. Priložnost za nove točke, pa bo prišla že v torek, ko v Tivoli prihaja ekipa Maribor.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Lestvico v kategoriji U-17 lahko spremljate na tej povezavi.

 

deli članek z drugimi