11. 12. 2023

|

Ekipa U-13 je bila proti avstrijskim ekipam polovično uspešna

V zadnjih dveh tednih so naši mlajši dečki odigrali dve tekmi z dvema avstrijskima ekipama. Obe tekmi sta potekali v Tivoliju

Najprej je bila na vrsti tekma proti ekipi KAC. Ekipa KAC je v letošnji sezoni zelo uspešna in zanesljivo vodi na prvenstveni lestvici. Glede na to, da naši mladi zmaji zasedajo drugo mesto, smo pričakovali pravi prvenstveni derbi. Žal pa se tekma našim fantom ni najbolje posrečila…. Gostje so povedli že v prvi minuti igre in po tem se je razlika samo še povečevala. Šele proti koncu prve tretjine je zadel Maks Areh in znižal vodstvo gostov na 5:1. V nadaljevanju se je nalet gostov malce umiril. A naši mladi zmaji moči za preobrat niso imeli. V zadnji tretjini je zadel še Filip Žerjav in tekma se je končala z rezultatom 7:2 za goste.

Nato so v Tivoli prišli igralci iz Beljaka. Na tej tekmi pa je bilo malce drugače. Prvi so povedli naši. Strelec je bil Denis Bartieniev. Na 2:0 je nato povišal Maks Areh, gostje pa so še pred koncem prve tretjine znižali na 2:1. A naši so vodstvo hitro nazaj povišal na 3:1 že takoj v uvodu druge tretjine. Zadel je Marcel Polončič. Proti koncu tretjine je na 4:1 povišal nato še Anže Zalaznik, a gostje so se čisto na koncu druge tretjine ponovno vrnili v igro z novim zadetkom. Z izidom 4:2 je bila tekma na začetku zadnje tretjine še povsem odprta. Mateo Brezarič je sicer nato povišal vodstvo na 5:2, a gostje so se borili naprej. Vseeno je izgledalo, kot da se bo tekma mirno odvila v našo korist, nato pa so gostje minuto pred koncem znižali na 5:3, nekaj sekund kasneje pa še na 5:4. A za kaj več je vseeno zmanjkalo časa in zmaga je ostala doma.

Ekipa KAC je na lestvici sicer že malce “pobegnila”, a naši mladi fantje ostajajo na 2. mestu. A počitka za mlade zmaje ni. Naslednja tekma je na vrsti že naslednji vikend. Po nekaj zaporednih domačih tekmah se naši tokrat odpravljajo na gostovanje. A prav daleč na bodo šli. Na vrsti je mestni derbi v Zalogu….

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme z Beljakom si lahko ogledate na tej povezavi.

Lestvico v tekmovanju U-13 lahko spremljate na tej povezavi.

deli članek z drugimi